Toanielgroep Sater maakt unieke glossy: LIIF


Eerste exemplaar wordt overhandigd aan Catherine Keijl

FRIESLAND, 20081105 -- Toanielgroep Sater brengt een unieke glossy uit, genaamd LIIF. De deels Friestalige, deels in het Nederlands geschreven glossy bevat een veelvoud aan artikelen rondom het schoonheidsideaal en wordt uitgegeven in een oplage van 3000 exemplaren. Het eerste exemplaar zal op 20 november worden overhandigd aan niemand minder dan Catherine Keijl, die tijdens deze feestelijke presentatie van LIIF een ronde-tafeldiscussie zal leiden over mooidwang en de maakbaarheid van het lichaam met een aantal prominente en gewone Friezen uit de maatschappij en media.

LIIF laat zien hoe veelzijdig het vrouwenlijf is en waar precies haar kracht en schoonheid in zit. In het tijdschrift staan onder andere interviews met actrice Adelheid Roosen, met hoogleraar esthetische plastische chirurgie Berend van der Lei, met de moeders van de speelsters van Toanielgroep Sater en met rolstoeltennisser en Olympisch kampioen Esther Vergeer.

Toanielgroep Sater is bekend van spraakmakend toneel. Twee jaar terug hebben zij de Friese 'Faginamonologen' gespeeld voor veelal uitverkochte zalen. Dit seizoen brengt Sater "It Goede Lichem" , eveneens een stuk van Eve Ensler, op de planken. Een stuk waarin het vrouwelijk lichaam centraal staat. De bevlogen vrouwen van Sater wilden het debat over het schoonheidsideaal niet alleen vanaf de planken voeren, daarom maakten ze LIIF In samenwerking met Van der Let&Partners. LIIF is een schitterend, professioneel ogend, veelzijdig en interessant blad geworden.

De glossy wordt op 20 november in in museum Belvédère in Oranjewoud gelanceerd met een feestelijke presentatie. Het eerste exemplaar van LIIF zal worden overhandigd aan Catherine Keijl. Zij zal tevens een spraakmakende discussie voeren over het schoonheidsideaal met onder andere Berend van der Lei, Jantien de Boer, journalist en columnist van de Leeuwarder Courant. Na afloop wil Sater het glas heffen met alle aanwezigen op een bloeiende discussie over het schoonheidsideaal in Friesland.

Na 20 november is de glossy te koop in verschillend verkooppunten in Friesland. En iedereen die een kaartje koopt voor één van de voorstellingen van "It Goede Lichem", vanaf 24 januari 2009 te zien in Friesland, ontvangt een exemplaar van LIIF gratis. Kaarten zijn nu al te reserveren via www.itgoedelichem.nl





Ingezonden persbericht