Novaport neemt Microsoft dienstverlener BSO-IT over


HILVERSUM, 20081120 -- Novaport richt zich op het leveren van Hosted en Managed Solutions voor overheid, onderwijs, industrie en zakelijke dienstverlening. De technologische ontwikkelingen in de Hosted Solutions markt en het professioneel beheer van systemen en applicaties vragen om verdere specialisatie en schaalgrootte. Met de strategische overname van BSO-IT zet Novaport een belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuw Hosted en Managed platform en verdere professionalisering van haar beheerservices.

"Deze overname past perfect in onze strategie om te groeien als vooraanstaande leverancier van Hosted en Managed Applicaties," aldus Dirk-Jan Timmer, general manager van Novaport.
Met de overname van de activiteiten en medewerkers van BSO-IT, halen we niet alleen technisch specialisme en ervaring in huis, maar ook een omvangrijke installed base."

Rob Gartz, manager BSO-IT: "Novaport geeft ons de mogelijkheid de huidige waardeketen van BSO-IT te verbreden van uren en projecten naar concrete dienstverlening, zoals Hosted en Managed Solutions. Zo zijn wij in staat het volledige portfolio aan bestaande en nieuwe relaties aan te bieden, op basis van een à la carte-model."

Om een compleet aanbod te bieden werkt Novaport nauw samen met leidende spelers in de markt van hardware, software en services en beschikt het over een eigen netwerk van partners met specifieke expertises. De ondersteuning van de overgenomen activiteiten zal gebeuren vanuit het hoofdkantoor in Hilversum. De Hosted en Managed Solutions zelf worden vanuit het datacenter in Amsterdam geleverd.

Novaport





Ingezonden persbericht