'Klink is gevaar voor de volksgezondheid'


Aftreden minister geëist

LEEUWARDEN, 20081120 -- De afdeling Leeuwarden van Koninklijke Horeca Nederland eist het aftreden van minister Klink. De invoering van het rookverbod wordt maatschappelijk breed gedragen. Koninklijke Horeca Nederland had liever gezien dat het gefaseerd was ingevoerd conform het stappenplan zoals afgesproken met de vorige minister van Volksgezondheid. De in- en uitvoering van deze wet verdient het predicaat "amateuristisch" nog niet eens, aldus Corné van de Erve voorzitter afdeling Leeuwarden Koninklijke Horeca Nederland. De minister blundert keer op keer en brengt hiermee de volksgezondheid in gevaar.

Wat begon als een maatregel tegen (long)kanker is uitgemond in een actie vóór deze vreselijke ziekte. Als de heer Klink enige kennis had van de volksgezondheid had hij vanaf 1 juli 2008 gewoon zijn werk gedaan; Handhaven van zijn wet. Buiten dat ontbreekt het hem aan slagvaardigheid met betrekking tot handhavend optreden richting illegale ketens (kinderen vanaf 10 jaar welkom!). Hier kan en mag men ongestraft, zonder toezicht, zichzelf in coma zuipen, roken, drugsgebruiken en meer!

De regering brengt, door minister Klink niet aan te spreken op zijn verantwoordelijkheden, de volksgezondheid nog verder in gevaar. Door het ontbreken van handhaving op het rookbeleid, illegale ketens & het alcoholmisbruik in de paracommerciële instellingen wordt niet alleen de horecaondernemer de dupe. Ook de onschuldige burger die zoveel vertrouwen had in deze minister c.q. dit kabinet wordt van deze amateur de dupe.

Nog even dit:
Justitie, andere overheidsinstellingen en functionarissen met een voorbeeldfunctie houden zich niet aan deze wet. Wat verwacht de minister nu van de horecaondernemers?





Ingezonden persbericht