Gokken op de kredietcrisis


Voor deelnemers Crisispoultje.nl kan de financiële crisis winst opleveren

AMSTERDAM, 20081120 -- Banken in nood, kapitaalinjecties en koersdalingen. De onzekerheid groeit en Nederlanders vragen zich in toenemende mate af `wat te doen met het spaargeld?' De initiatiefnemers van Crisispoultje.nl weten het wel: gokken! En wel op de crisis!

Onder het motto "wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" speelt Crisispoultje.nl slim in op de economische crisis. Dat financiële instellingen omvallen en banken een beroep moeten doen op steunfondsen is al serieus genoeg. Tijd dus voor een vrolijke noot: voorspel welke financiële instelling als eerste omklettert en win eeuwige roem.... of andere prijzen.

De initiatiefnemers hebben na ekpoultje.nl, ospoultje.nl en wkpoultje.nl dus weer een nieuwe site opgezet om te beantwoorden aan de goklustige mens. Net als bij de voetbalpooltjes kunnen deelnemers individueel meespelen of subpooltjes aanmaken. Het gaat er in dit geval om te raden welke tien, van ongeveer tweehonderd, mondiale financiële instellingen als eerste `omvallen' (failliet worden verklaard, ingelijfd, een kapitaalinjectie krijgen, etc.). Voor de winnaars wachten prijzen als eeuwige roem of...een voedselpakket.