Captain Video ontwikkelt met NPO unieke productietool voor promo's


Steeds wisselende content in nieuwe commercial Uitzending Gemist

HILVERSUM, 20081120 -- Uitzendinggemist.nl komt met een nieuw type televisiepromo. In iedere promo zitten actuele televisiebeelden, die automatisch in een video framework worden verwerkt. Met eenvoudige software kan de redactie van Omroep.nl zelf de promo 's last-minute samenstellen, zodat website en tv-spot exact dezelfde content tonen. Het programma waarmee Omroep.nl de clips kan selecteren en inpassen, is gemaakt door concept-, ontwerp- en productiestudio Captain Video.

Drie keer per week is overdag op Nederland 2 de nieuwe promo voor de website Uitzendinggemist.nl te zien. Het meest vernieuwende aan de promo is het gebruik van actueel materiaal en de snelle -deels geautomatiseerde- productie. In de commercial zijn drie clips van actuele televisiebeelden te zien die op dát moment prominent op Uitzendinggemist.nl worden aangeboden. De voorkant van de website en de TV spot zijn volledig op elkaar afgestemd.
De in opdracht van NPO door Captain Video ontwikkelde 'promogenerator' maakt het mogelijk dat een redacteur zelfstandig de promo iedere keer voor uitzending aanpast. Dankzij automatisering van processen kan heel snel worden gewerkt en kunnen ook actuele beelden in het spotje worden gebruikt. Zo kan er drie uur na uitzending van een live programma al een promo op televisie zijn die hiernaar verwijst. Op deze wijze kunnen tegen relatief lage kosten oneindig veel verschillende promo's worden gemaakt.

Techniek
Met behulp van de promogenerator kan een redacteur clips selecteren en in een geformatteerde montage zetten. In een preview is te beoordelen hoe de clips op elkaar aansluiten. Het programma vult automatisch de juiste programmanamen in en controleert of de gekozen fragmenten niet te lang of te kort zijn. Al deze informatie wordt vervolgens automatisch ingelezen door het programma After Effects die de complete promo rendert. Het bestand wordt dan via internet naar Parkpost verstuurd, die het uploaden naar de uitzendstraat verzorgt.

De commercial voor Uitzendinggemist.nl is iedere dinsdag, woensdag en vrijdag overdag te zien op Nederland 2.

Voor videomateriaal en foto's ga naar:
www.captainvideo.nl/clients/npo/UGPG/





Ingezonden persbericht