Ingezonden persbericht


Persbericht / uitnodiging, 29 oktober 2008

Virtueel Platform organiseert WALLED GARDEN
Experts buigen zich over de toekomst van communities en netwerken in het post-Web 2.0 tijdperk.

Virtueel Platform organiseert WALLED GARDEN, een internationale conferentie waarbij de uitdagingen en toekomstige ontwikkeling van het huidige Web 2.0 centraal staan. WALLED GARDEN vindt plaats op 20 & 21 november 2008 in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Het internet wordt steeds minder toegankelijk. Veel netwerken, organisaties en bedrijven veranderen in gesloten en afgeschermde gemeenschappen. Welke invloed heeft deze trend op de toegankelijkheid van informatie en kennis? Wat zijn de grenzen van de social networking? Het wordt hoog tijd dat het huidige Web 2.0 in kaart gebracht wordt en dat er heldere criteria opgesteld worden voor de ontwikkeling van nieuwe instrumenten en strategieën voor het toekomstige web.

Tijdens WALLED GARDEN wordt kennis gedeeld en nieuwe ideevorming onderzocht. Er wordt toegewerkt naar een blauwdruk voor beleidsmakers, subsidiënten en professionals die hen adviseert en inspireert bij de ontwikkeling van een public garden. Virtueel Platform breekt met het geijkte conferentie formaat. Tijdens WALLED GARDEN ligt de focus op het proces: met acht parallelle werkgroepen wordt gediscussieerd en geëxperimenteerd. De gesprekken worden afgewisseld met korte inspirerende presentaties van kunstenaars, wetenschappers en andere experts.

WALLED GARDEN is bedoeld voor iedereen die invloed wil uitoefenen op de toekomst van het web. Inschrijven kan tot maandag 10 november door een mail te sturen naar workshop@virtueelplatform.nl. Voertaal van de conferentie is Engels. Kosten voor deelname zijn 150 euro (studenten 75 euro) voor twee dagen, inclusief lunches en het diner 0p donderdagavond.

Sprekers en moderatoren:
Bronac Ferran (Royal College of Art, Londen), Tom Klinkowstein (Media A, New York), Tapio Mäkelä (Universiteit van Salford), Erin Manning (Senselab, Montreal), Aymeric Mansoux (goto10.org), Sabine Niederer (Institute for Network Cultures, Amsterdam), Matt Ratto (Universiteit van Toronto), Edward Shanken (Universiteit van Amsterdam) and Adam Somlai-Fischer (The Kitchen, Boedapest).

Virtuele en fysieke presentaties:
Celia Pearce (Georgia Tech, Georgia US), mez breeze (_Augmentology 1(L)0(L)1_ ), Aenimae (Performing Creativity Platform), Aymeric Mansoux & Marloes de Valk (Metabiosis), Tom Klinkowstein and Irene Pereyra (2030 - a day in the life of..), Claudia Rodriguez Ortiz (Ahead of the Game, Amsterdam).

Meer informatie over WALLED GARDEN vindt u op www.virtueelplatform.nl/walledgarden

VOOR DE REDACTIE

Accreditatie
Er is een beperkt aantal persplaatsen beschikbaar. Wanneer u aanwezig wilt zijn bij de conferentie, stellen wij het op prijs wanneer u deelneemt aan het volledige programma.

Interviews
Voor vraaggesprekken voorafgaand aan de conferentie zijn Annet Dekker (programma manager Virtueel Platform), Sabine Niederer (Institute for Network Cultures, Amsterdam) en Edward Shanken (Universiteit van Amsterdam) beschikbaar.

Over Virtueel Platform
Virtueel Platform (VP) is een internationaal georiënteerd, onafhankelijk expertisecentrum. VP stimuleert vernieuwing in de Nederlandse e-cultuur en ondersteunt kennisuitwisseling. Deze uitwisseling vindt plaats tussen mensen en organisaties die de innovatieve kwaliteiten van e-cultuur, in de volle breedte van de cultuur sector, willen inzetten in de kunsten en media. Opdrachtgevers en makers uit binnen- en buitenland die willen samenwerken aan het ontwikkelen van concepten, producten, processen en diensten worden door VP gekoppeld op actuele thema's en scenario's.

Contact en informatie
Virtueel Platform
Polonceaukade 16
1014 DA Amsterdam
virtueelplatform.nl/walledgarden
pr@virtueelplatform.nl
06-47791483 (Puck de Klerk)

---- --