Ingezonden persbericht


Persbericht

Beste ziekenhuis volledig over op open source software

Het Antonius Ziekenhuis gaat met 2.800 desktops en alle backend systemen over op Linux. Samen met Stone-IT is Antonius Open opgezet en met goedkeuring van de Raad van Bestuur is besloten alle frontend en backend systemen, daar waar mogelijk, te migreren naar open source software. Een hele gedurfde stap voor een ziekenhuis dat als beste uit de bus komt bij opinieweekblad Elsevier.

ICT-manager Gerrit Krediet is licentiekosten "meer dan zat". Om een einde te maken aan de alsmaar stijgende licentiekosten voor software heeft hij binnen het Antonius Ziekenhuis het programma Antonius Open gestart. Onlangs gaf de Raad van Bestuur groen licht voor het ontwikkelen en uitvoeren van een ICT-strategie met als doel het zoveel mogelijk gebruiken van open source software. Een grote uitdaging; er zijn bijna 2800 desktops en honderden servers en applicaties binnen dit ziekenhuis.

Het project gaat een aantal maanden lopen en is ontzettend uitdagend en leerzaam voor alle organisaties (niet specifiek ziekenhuizen) die de mogelijke overstap naar open source software willen maken. Het is tevens een pilotproject voor zes andere ziekenhuizen die zich op ICT-vlak verenigd hebben.

De eerste resultaten en de case 'Antonius Open' worden donderdag 20 november bij Media Plaza (Jaarbeurs Utrecht) bekend gemaakt tijdens seminar 'open source desktop ervaringen'.


---



Ingezonden persbericht