Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT
Utrecht, 14 november 2008

Minister Rouvoet reikt Jong Lokaal Bokaal 2008 uit Borsele, Capelle aan den IJssel en Den Haag maken kans op prijs voor jongerenparticipatie

Op 20 november, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, is het zover. Dan maakt minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin in Utrecht bekend welke gemeente de Jong Lokaal Bokaal in de wacht sleept. Deze prijs voor goed gemeentelijk jeugdbeleid reikt hij uit tijdens een evenement dat de Nationale Jeugdraad en de Hogeschool Utrecht organiseren. Geïnspireerd door het Kinderrechtenverdrag staat het evenement in het teken van jongerenparticipatie. Het verdrag schrijft voor dat jongeren moeten kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat voor hen van belang is. De Jong Lokaal Bokaal is in het leven geroepen om dit te stimuleren.

Vanaf 13:30 uur staat de faculteit Maatschappij & Recht in het teken van politieke en maatschappelijke jongerenparticipatie. Op het programma staan onder andere de presentatie van het boek 'Ik ben geen kind meer' van Karl Hammer Kaatee, een bijdrage van lector en innovator Hans van Ewijk en een discussie tussen experts en jongeren. Kido Koenig, voorzitter van de Nationale Jeugdraad, vervult de rol van dagvoorzitter. De grote finale van de dag is de uitreiking van de Jong Lokaal Bokaal door minister Rouvoet.

Borsele, Capelle aan den IJssel en Den Haag zijn na een uitvoerig selectietraject overgebleven als kanshebbers voor de prijs. In alle drie de gemeenten bleken jongeren een belangrijke positie in te nemen. Dat hebben teams van jonge studenten Pedagogiek in de praktijk geconstateerd. Door het uitreiken van een prijs aan gemeenten die jongeren serieus nemen kunnen andere gemeenten op ideeën komen en hopelijk het goede voorbeeld volgen.

Prijsuitreiking Jong Lokaal Bokaal
Donderdag 20 november
13.30- 17.00 uur
Hogeschool van Utrecht, Faculteit Maatschappij & Recht, Heidelberglaan 7

De Jong Lokaal Bokaal is een gezamenlijk initiatief van de Nationale Jeugdraad en de minister voor Jeugd en Gezin.

Kijk ook op www.jonglokaalbokaal.nl

Noot voor redactie,