Ingezonden persbericht


Op 20 november 2008 zal tijdens het Energy 4 Agro Event een debat plaatsvinden over het thema Food versus Fuel. Het debat wordt georganiseerd door DLV Plant in samenwerking met de Vereniging voor Milieuprofessionals (VVM).

In het debat wordt dieper ingegaan op de wijze waarop met de Food versus Fuel discussie wordt omgegaan in verschillende biomassa-gebruikende branches. Hierbij wordt speciale aandacht gegeven aan de rol van certificering en cascadering van biomassa. Sprekers Paul Hamm, Aike Maarsingh en Douwe Frits Broens wordt gevraagd welke drie knelpunten als eerste opgelost dienen te worden om biomassa beter geaccepteerd te krijgen. Welke moeilijkheden liggen goed beleid in de weg? En welke moeilijkheden zorgen voor een welhaast onmogelijke discussie met veel invalshoeken?

Paul Hamm (voorzitter Platform groene grondstoffen gaat dieper in op de discussie food vs fuel in relatie tot groene grondstoffen. Aike Maarsingh (voorzitter Biogas Branche Organisatie) gaat verder in op de discussie food versus fuel in relatie tot biogas. Tenslotte zal Douwe Frits Broens (directeur Beethanol) dieper ingaan op de discussie food vs fuel in relatie tot biobrandstoffen.

Na deze inleiding krijgen bezoekers de mogelijkheid om open en informeel met de sprekers te discussiëren over mogelijke oplossingen van knelpunten.

Het programma start om 9.30 uur en vindt plaats op Golfpark Almkreek in Almkerk, Hoekje 7b, Almkerk. Gelijktijdig vindt op deze locatie het Energy 4 Agro Event plaats met diverse workshops en een informatiemarkt.

Kosten en aanmelding
VVM leden betalen E 20,-, niet leden E 60,-. Studentleden hebben gratis toegang. Prijzen exclusief 19% BTW, inclusief lunch en catering. VVM leden kunnen zich aanmelden via de website van de VVM. Overige belangstellenden kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op www.energy4agro.nl of bellen met Rob Korten, telefoon 06-10925309.

DLV Plant is een toonaangevende en onafhankelijk advies - en onderzoekspartner voor de plantaardige sectoren . Haar activiteiten richten zich op advies, onderzoek, projecten zowel in Nederland als daarbuiten. Door continu vernieuwende en eigentijdse diensten en producten in de markt te zetten, creëert DLV Plant meerwaarde voor ondernemers. DLV Plant heeft 160 adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. Voor meer informatie, kijk op www.dlvplant.nl



Ingezonden persbericht