Gemeente Nijmegen

persbericht

Embargo tot
donderdag 20 november 13.30 uur

Datum Nummer persbericht

18 november 2008 081118R

Uitreiking Nijmeegse Kinderlintjes 2008

Burgemeester Thom de Graaf reikt op donderdag 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, voor de derde keer de Nijmeegse Kinderlintjes uit. De ceremonie vindt plaats om 13.00 uur in de Raadszaal van het Stadhuis. Jurylid en presentator Jochem van Gelder voert met de zeven 'mini-decorandi' een kort gesprekje.

De Nijmeegse Kinderlintjes zijn bedoeld voor alle kinderen in Nijmegen tussen de 4 en 12 jaar die zich belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren, die een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of de stad, en die een voorbeeld zijn voor anderen. Dit jaar zijn zeven kinderen voorgedragen voor een lintje:
* Maud Aarns (9 jaar) zamelt geld in voor waterfilters voor Uganda door zelfgemaakte sieraden te verkopen. Ze is een soort ambassadrice voor St. Samaritan's Purse Nederland.
* De broers Rick en Joeri van den Berg (respectievelijk 14 en 11 jaar) zijn al jaren mantelzorgers voor hun vader, die al 18 jaar ziek is.
* Daphne Albers (12 jaar) heeft haar vader uit zee gered.


* Freek Hanenbergh (9 jaar) haalt met een zelfgemaakt fietskarretje door weer en wind het plastic afval op van een groot deel van de 37e straat Weezenhof en gooit dit vervolgens netjes in de plasticbak.


* Lisanne Gloudemans (8 jaar) heeft het gemeentebestuur gevraagd om een speelplein aan de Daalseweg, dat ook is gerealiseerd.


* Daniel Hendriks (12 jaar) is beste keeper van Nederland in zijn leeftijdscategorie.

Iedereen kon tot 20 oktober een kind aanmelden voor een lintje. De jury die vervolgens de selectie heeft gemaakt, bestaat dit jaar uit: tv-presentator Jochem van Gelder, Jola van Dijk (jongste raadslid van Nijmegen), Rick Driessen (jeugdprins carnaval 'Rick de Tweede'), Ans Bal-Schellekens (gepensioneerde superjuf van basisschool De Sterredans) en Mitchell Arens (winnaar Jeugdsportprijs 2008, Taekwondo).

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 2380