Gemeente Lochem


Sluis bij Eefde tijdelijk dicht vanwege verkeersveiligheid

De sluis bij Eefde aan de Kapperallee is van 20 tot en met 30 november alleen open voor buslijndiensten en hulpverleningsvoertuigen. Er komt een tijdelijke afsluiting voor auto- en vrachtverkeer. In die periode wordt het bestaande viaduct over de spoorlijn Zutphen - Winterswijk op de N348 vervangen. Er zijn verschillende omleidingroutes ingesteld die met borden langs de weg staan aangegeven.

In overleg tussen ProRail, de hulpdiensten en de gemeenten Lochem en Zutphen is vanwege de verkeersveiligheid in Eefde zelf gekozen voor afsluiting van de sluis voor doorgaand verkeer. De Schoolstraat, die ligt tussen de N348 en de Kapperallee, is niet berekend op het vele doorgaande verkeer. Bovendien ligt aan de Schoolstraat een school en kan de veiligheid van de scholieren door teveel doorgaand verkeer in het geding komen.

Op de N348 wordt al vanaf Deventer aangegeven dat alternatieve routes via Lochem en via Voorst zijn ingesteld voor het doorgaande verkeer (*). Bij Eefde zelf is aangegeven dat de sluis tijdelijk is afgesloten. Ook zijn maatregelen genomen om overlast door sluipverkeer tussen Eefde en Almen zoveel mogelijk tegen te gaan. Met borden wordt aangegeven dat de wegen tijdelijk alleen toegankelijk zijn voor bestemmingsverkeer. Het gaat om de Boedelhofsweg, de Elzerdijk (tussen het kanaal en de Wagenvoortsdijk), de Hulzerdijk, de Wagenvoortsdijk en de Scheggertdijk.