Gemeente Tilburg

Datum
18 november 2008

Koninklijke onderscheiding voor prof.dr. F.A. van der Duyn Schouten

De heer prof.dr. F.A. van der Duyn Schouten is benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau bij gelegenheid van zijn afscheid als rector magnificus van de Universiteit van Tilburg vanwege zijn bijzondere verdiensten.

E M B A R G O TOT DONDERDAG 20 NOVEMBER 2008, CA. 16.15 UUR

Bezoekadres
naam prof.dr. F.A. (Frank) van der Duyn Schouten Stadhuisplein 130

adres Lagendijk 273, Ridderkerk Postadres Postbus 90155
oort onderscheiding
s Officier in de Orde van Oranje-Nassau 5000 LH Tilburg

uitreiking door dr. R.L. Vreeman, burgemeester van Tilburg Doorkiesnummer 013 542 80 96
plaats/ tijd Universiteit van Tilburg, donderdag 20 november om ca. Faxnummer 16.15 uur. 013 542 91 87 Mobielnummer
Bijzonderheden:
Prof.dr. Frank van der Duyn Schouten studeerde wiskunde met natuurkunde en sterrenkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sinds 1973 was hij E-mail adres wetenschappelijk medewerker en later universitair hoofddocent bij dezelfde John.Boeren@tilburg.nl universiteit. In 1987 werd hij benoemd tot hoogleraar Besliskunde en Bedrijfseconometrie binnen de Economische Faculteit van de Universiteit van Tilburg, voorheen de Katholieke Universiteit Brabant. Hij publiceerde vele artikelen op zijn vakgebied in diverse (ook internationale) wetenschappelijke tijdschriften. Hij begeleidde 7 promovendi.
Al snel na zijn benoeming als hoogleraar werd hij belast met leidinggevende taken. Zo was hij hoofd van de vakgroep Econometrie en Operations Research, decaan van de Faculteit der Economische Wetenschappen en directeur van het Onderzoeksinstituut CentER. In 1999 trad hij aan als rector magnificus van de universiteit. In deze functie heeft hij vooral bijgedragen aan de versterking van de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek en de internationalisering. Hij initieerde nieuwe programma's, ontwikkelde nieuwe vormen van onderwijs en stimuleerde samenwerking tussen disciplines via multidisciplinaire onderzoekscentra.
Naast zijn reguliere werkzaamheden aan de Universiteit van Tilburg heeft de heer Van der Duyn Schouten ook diverse vrijwillige nevenfuncties bekleed, of bekleedt deze nog altijd. Zo was hij ouderling van de Nederlands Hervormde Kerk in Harmelen, columnist van het Reformatorisch Dagblad en bestuurslid van Brabant Medical School. Hij is nog altijd voorzitter van de Commissie Theologisch Wetenschappelijk Onderwijs van de Nederlands Hervormde Kerk, bestuurslid van het Centrum voor Wiskunde en Informatica te Amsterdam, voorzitter van de Raad van Toezicht voor de door de Protestantse Kerk gestichte instellingen voor theologisch wetenschappelijk onderwijs, lid van het Dagelijks Bestuur van Transforum Agro en Groen te Zoetermeer en bestuurslid van de Stichting Eurandom.

Contactpersoon:
John Boeren, Concernstaf, telefoon 013 542 8096

---- --