Gemeente Hulst


Persbericht - 30.06.2008

Sportverkiezing 2008

Op vrijdag 21 november 2008 is het weer zover de jaarlijkse sportverkiezingen van de gemeente Hulst.

Vanaf 2004 hebben we de sporthuldiging in een nieuw jasje gestoken. Dit betekent dat elk jaar de volgende verkiezingen zullen worden gehouden:

* sportman

* sportvrouw

* sporttalent

* sportploeg senioren

* sportploeg junioren

* "waar Hulst trots op is"

Op grond van de aanmeldingen bepaalt een deskundige commissie wie genomineerd worden voor bovenstaande onderdelen en wie uiteindelijk de winnaar is. De commissie kijkt naar de prestaties, maar tevens naar het niveau van de sport op zich.

Om in aanmerking te komen voor de huldiging 2008 dient men aan de volgende criteria te voldoen:

Individueel: senioren (vanaf 18 jaar) en junioren (6 tot 18 jaar)
* 1e, 2e en 3e plaats op een nationaal en internationaal kampioenschap

* 1e plaats op een regionaal, provinciaal en gewestelijk kampioenschap

Team: senioren (vanaf 18 jaar) en junioren (tot 18 jaar)
* Elk team senioren van de vereniging: 1e, 2e en 3e plaats op een nationaal en internationaal kampioenschap en / of een 1e plaats op een regionaal, provinciaal en gewestelijk kampioenschap
* Elk team junioren: 1e, 2e en 3e plaats op een nationaal en internationaal kampioenschap en / of 1e plaats op een regionaal, provinciaal en gewestelijk kampioenschap

Zij, die buiten de gemeente Hulst wonen en lid zijn van een sportvereniging in Hulst, kunnen alleen in teamverband worden gehuldigd. Iemand die in de gemeente Hulst woont en lid is van een vereniging uit een andere gemeente, kan alleen voor individueel kampioenschap worden gehuldigd. Plaatselijke en clubkampioenschappen worden niet bij de huldiging betrokken.

Voor de categorie "Waar Hulst trots op is" kunnen inwoners van de gemeente Hulst worden genomineerd, los van het behalen van een kampioenschap. De genomineerde hoeft niet persé lid te zijn van een vereniging. De prijs is mede bedoeld het sporten te stimuleren.

Bij de aanmelding dient te worden vermeld:

1. de naam van de persoon of van het team en de leden daarvan die men voordraagt, alsmede het adres en de geboortedatum;
2. een duidelijke vermelding van het kampioenschap of de geleverde prestatie en de datum waarop dit plaats vond, alsmede de categorie of klasse.

Aanmeldingsformulieren zijn beschikbaar op www.gemeentehulst.nl en www.hulstinbeweging.nl.
Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mvr. A. van Goethem -- Fermont, bereikbaar op tel. 0114-389374. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober 2008 en wel schriftelijk bij: Gemeente Hulst, t.a.v. Sportverkiezing, Postbus 49, 4560 AA Hulst.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl