Ingezonden persbericht


Moderne en Klassieke dans in theater Agora

De belangstelling voor het genre dans is sterk groeiende. Theater Agora in Lelystad wil u graag de volle breedte van het dansaanbod laten zien. Zowel de klassieke als de moderne dansgezelschappen vinden komend seizoen hun weg naar de Agora. Mocht u nog nooit een dansvoorstelling hebben bezocht, probeer het dan toch, want er is niets mooiers dan kijken naar de fascinerende bewegingen van ons menselijk lichaam. De Agora wil u aankomend seizoen graag overtuigen. Met onderstaande befaamde dansgezelschappen moet dat zeker lukken!!

Scapino Ballet Rotterdam - Wonderworld
Vrijdag 21 november - 20.15 uur

Maar liefst tien choreografen voeren u als toeschouwer mee naar een wonderlijke wereld met korte dansstukken, die in een wervelend tempo zorgen voor een maximale prikkeling van de zintuigen. Dit via een repetitieve, robuuste dans van het ensemble, een sprookjesachtige solo en een intieme novelle. Uiteindelijk voert 'Wonderworld' u naar een spetterende finale. De negende editie van het Rotterdamse jaarlijkse dansfestival TWOOLS, dat in de nationale en internationale pers geprezen werd, staat aan de basis van dit bijzondere programma.

De Notenkraker - Opera Djenpropetrovsk
Dinsdag 16 december - 20.15 uur

Zo vlak voor kerst is het de hoogste tijd voor 'De Notenkraker', het wereldberoemde romantische sprookjesballet op muziek van Tsjaikovski, dat een feest is voor jong en oud. Met spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en de wereldberoemde Bloemenwals. Het verhaal speelt rondom Kerst als kinderen allemaal prachtige poppen krijgen, waaronder een Notenkraker. 's Nachts komen deze poppen tot leven, waardoor er allerlei spannende avonturen ontstaan. Natuurlijk blijkt één van de poppen een mooie Prins te zijn.

Introdans - Lijnrecht
Zaterdag 28 februari - 20.15 uur

Introdans geeft met het programma 'Lijnrecht' zowel ruimte aan de vorm als vorm aan de ruimte. Dit gebeurt met een reprise, een wereldpremière, een Nederlandse première en een première bij Introdans. Lucinda Childs verraste bij Introdans met haar wervelende 'Concerto'. Reden genoeg om ook haar 'Chairman Dances' te laten zien. De jonge Italiaan Mauro de Candia maakt als choreograaf een razendsnelle ontwikkeling door. Zijn energieke manier van werken was reden om hem te vragen een nieuwe creatie te maken. Het programma wordt afgesloten met 'Three Pieces' uit 1968 van de 'Mondriaan van de dans' Hans van Manen.

Danceworks Rotterdam - Xtra Xtra large
Vrijdag 24 april - 20.15 uur

Met 'Xtra Extra Large' gaat het eigenzinnige Danceworks Rotterdam letterlijk alle perken te buiten door nieuw werk te presenteren van vier spraakmakende choreografen, die wars zijn van enige conventie. Dat levert al bij voorbaat een voorstelling op die anders is dan 'normaal'. Vanavond ziet u o.a. werk van Bruno Listopad, het grote talent van de nieuwe dans in Nederland. Hij maakt het meest vervreemde herkenbaar en het meest herkenbare vervreemd. Ook ziet u werk van Erik Kaiel en Jasper Dzuki Jelen, dat gekenmerkt wordt door spontaniteit en fysieke durf.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij de Agora theaterkassa aan de Agorabaan 12 op ma t/m vrijdag van 11.00 - 15.00 uur. Of telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.