Provincie Noord-Holland

Datum

20-10-2008

Onderwerp

Geboren: Noord-Hollands Schaatsweekend 2008

I. kooiker

Op 21, 22 en 23 november zal het eerste Noord-Hollandse Schaatsweekend plaatsvinden. Op de vier ijsbanen van Noord-Holland: Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Hoorn vindt een uniek schaatsfeest plaats. De provincie Noord-Holland is initiator en hoofdsponsor van dit schaatsweekend.

De provincie Noord-Holland sponsort al een aantal grote sport-evenementen maar schaatsen ontbrak nog. Terwijl vorig jaar bijna
1,5 miljoen bezoekers de Noord-Hollandse ijsbanen bezochten. Daarnaast heeft de provincie de ijsbanen van Haarlem en Hoorn gesubsidieerd. Op initiatief van de provincie wordt nu dan ook dit schaatsevenement, op de 4 ijsbanen van Noord-Holland, van 21 t/m 23 november georganiseerd.

Het Noord-Hollands Schaatsweekend zal worden georganiseerd door Sportservice Noord-Holland in nauwe samenwerking met de ijsbanen, KNSB, verenigingen en schaatsscholen. Voor meer informatie over het programma zie www.nhschaatsweekend.nl.

Tijdens het schaatsweekend is er op de vier ijsbanen van alles te beleven voor actieve schaatsers, minder ervaren schaatsers en liefhebbers. Natuurlijk zal er veel aandacht zijn voor het langebaan-schaatsen met clinics van bekende Nederlanders zoals Yvonne van Gennip. Daarnaast zullen er shows, proeflessen en acties komen van bijvoorbeeld ijshockey, ijsdansen, shorttrack, curling, schoonrijden en marathonschaatsen.

Meer informatie over het schaatsweekend: Mark van der Jagt, Sportservice Noord-Holland, tel. 023 5319475.