Nederlandse Vereniging van Journalisten

OM Congres 2008: de burger als opspoorder

vrijdag 21 november 2008 | 08:30 - 15:00 uur | OMniversum, President Kennedylaan 5, 2517 JK in Den Haag

Het OM Congres 2008 is het eerste jaarlijkse congres dat het Openbaar Ministerie organiseert waarbij deskundigen op het gebied van recht, criminaliteit, opsporing, vervolging, wetenschap en de media een podium krijgen hun inzichten te presenteren. Centraal thema in 2008 is `De rol van de burger met betrekking tot de opsporing en vervolging van strafbare feiten'.

Onderdeel van dit congres zijn twee essays die worden besproken en na het congres aan de deelnemers worden uitgereikt. Prof. dr. Ybo Buruma gaat in zijn essay nader in op de consequenties van burgerparticipatie bij de opsporing. Prof. dr. Hans Boutellier bespreekt het spanningsveld tussen burgerraadpleging en burgerbetrokkenheid. Voorzitter van het College van procureurs-generaal mr. Harm Brouwer geeft zijn reactie op beide essays. 's Middags worden vier interactieve parallelsessies georganiseerd door de politie, MKB-Nederland, een misdaadjournalist en het OM. Dagvoorzitter is drs. Victor Deconinck.

Voor wie is het congres bedoeld?
GeĂŻnteresseerden en professionals op het terrein van het strafrecht uit de journalistiek, de politie, de advocatuur, de wetenschap en het OM worden voor het congres op 21 november in het OMniversum in Den Haag uitgenodigd. Zij ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Genodigden kunnen zich hier aanmelden tot 7 november.

Villamedia is een uitgave van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Hoofdredactie

Dolf Rogmans

Redactie


* Trudy van de Ven

* Lars Pasveer

* Damiaan van Eeten

* Niels van Tongeren

Contact met de redactie

Postadres

Villamedia, p/a NVJ,
Johannes Vermeerstraat 22,

1071 DR Amsterdam.

Telefoon

020 - 67 66 771