Lijsttrekkersdebat Europees Parlement, 21 november in Den Haag

11/11/2008 17:38

Europees Parlement Den Haag

Op vrijdag 21 november gaan lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen Wim van de Camp (CDA), Hans van Baalen (VVD) en Sophie in 't Veld (D66) met elkaar in de debat. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur zullen zij in internationaal perscentrum Nieuwspoort in Den Haag de degens kruisen over uiteenlopende Europese vraagstukken, zoals:


- Vertegenwoordigt het Europees Parlement op een goede manier de Nederlandse kiezer?


- Kan de Tweede Kamer niet veel beter de belangen van de Nederlanders behartigen?


- Moet Europa meer of minder taken krijgen?


- Besteden de media voldoende aandacht aan Europa? Hebben de media een rol bij het dichten van de kloof met de burger?

Dit is het eerste lijsttrekkersdebat in aanloop naar de Europese verkiezingen, die op donderdag 4 juni 2009 in Nederland zullen worden gehouden. Mark Kranenburg, NRC journalist met Europese ervaring in Brussel en Den Haag, zal deelnemen aan het debat als columnist.

Het debat zal volgen op de lancering van de website Europa-Nu voor journalisten (http://media.europa-nu.nl). Deze site is speciaal door het Europees Parlement Bureau Nederland en het Parlementair Documentatie Centrum van de Universiteit Leiden voor Nederlandse journalisten gemaakt, die niet dagelijks met de Europese Unie te maken hebben en behoefte hebben aan een plaats waar zij betrouwbare en actuele informatie daarover kunnen vinden.

De site probeert de werking en de besluitvorming in de EU inzichtelijk te maken en biedt daarnaast een overzichtelijke agenda van de belangrijkste vergaderingen en bijeenkomsten in zowel Nederland als Europa.

Gelieve u aan te melden bij epdenhaag@europarl.europa.eu of 070-3135400.