Rechtbank Zutphen


Puttense zaak - regiezitting op 21 november

Zutphen, 13 november 2008 - In de Puttense zaak vindt op vrijdag 21 november een regiezitting plaats om 10.00 uur. Journalisten kunnen zich tot woensdag 19 november aanmelden.

Tijdens de regiezitting wordt er niet inhoudelijk op de strafzaak ingegaan, maar worden er verzoeken van de partijen behandeld. Daarnaast worden er nadere afspraken gemaakt over de verdere behandeling van de zaak.

Beperkt aantal plaatsen
In de zittingszaal is een beperkt aantal plaatsen voor de media gereserveerd. Met uitzondering van de door de rechtbank aangewezen media, is het gebruik van audiovisuele apparatuur en mobiele telefoons in de zittingszaal is verboden. Bij overtreding van genoemd verbod worden maatregelen genomen.

Aanmelding media
Journalisten, cameramensen, fotografen en rechtbanktekenaars kunnen zich tot en met woensdag 19 november (uiterlijk 12.00 uur) aanmelden.

Aanmelding graag per e-mail (klik voor aanmelden) onder vermelding van:

- medium

- naam

- functie

- telefoonnummer

- mobiel telefoonnummer

- e-mail

Persmap
Voorafgaand aan de zitting, tussen 09.00 - 09.30 uur, kunnen de journalisten zich melden bij de medewerkers van de afdeling Communicatie om een persmap in ontvangst te nemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Communicatie rechtbank Zutphen
Telefoonnummer (0575) 59 35 00
E-mail-adres: communicatie.zutphen@rechtspraak.nl

Rechtszaak
De verdachte is op 20 mei 2008 aangehouden. Hij wordt verdacht van de verkrachting en moord op Christel Ambrosius in 1994. De destijds 23-jarige vrouw werd op zondag 9 januari 1994 levenloos aangetroffen in de woning van haar oma in Putten. Ze bleek te zijn verkracht en op gewelddadige wijze om het leven te zijn gebracht.

Meer informatie
Bekijk het dossier voor meer informatie over de Puttense zaak.

Verkeerstremming tussen Deventer en Zutphen
Iedereen die naar Zutphen komt vanaf de A1: Vanaf donderdag 20 november tot en met zondag 30 november is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Zutphen en Deventer. In deze periode wordt het viaduct in de Deventerweg (N348) te Zutphen vervangen. Het verkeer wordt dan omgeleid.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 13 november 2008 Naar boven