Gemeente Den Haag

WEEKENDAFSLUITING HUBERTUSTUNNEL (14 november)

De Hubertustunnel is van vrijdag 21 november 2008, 20.00 uur tot maandag 24 november 2008, 05.00 uur volledig afgesloten voor het verkeer. Tijdens deze afsluiting wordt gewerkt aan optimalisatie van de verkeerssystemen in de Hubertustunnel. Dit betekent dat de systemen nauwkeuriger worden afgestemd op de hoeveelheid verkeer dat gebruik maakt van de tunnel.

Omleidingen
Tijdens de weekendafsluiting wordt doorgaand verkeer omgeleid via de Raamweg, Koningskade, Zuid-Hollandlaan, Benoordenhoutseweg en Leidsestraatweg (N44). Verkeer richting Scheveningen rijdt als gebruikelijk via de N14, Oude Waalsdorperweg en Van Alkemadelaan. De omleidingen staan met borden aangegeven.

Werkzaamheden 2009
Bij de opening van de Hubertustunnel op 4 oktober jl. werden de weekendafsluitingen al aangekondigd. De werkzaamheden hebben betrekking op het nauwkeuriger afstemmen van de verkeerssystemen in de Hubertustunnel. Er worden onder meer gegevens verwerkt van het werkelijke verkeersaanbod in de tunnel. In 2009 zijn nog drie weekendafsluitingen gepland: in januari, maart en april. Verder moet de aansluiting van de tunnel op het Hubertusviaduct nog worden afgemaakt. Naar verwachting is dit werk 1 juni 2009 klaar.

Meer informatie op www.denhaag.nl/hubertustunnel.