PERSUITNODIGING Opening tentoonstelling en uitreiking OSKAR's 2008

17/11/2008 14:19

CED Groep

Feestelijke opening tentoonstelling 'Goed voor elkaar' en uitreiking OSKAR's 2008

Vrijdag 21 november 2008 om 13.30 uur in het Nationaal Onderwijsmuseum te Rotterdam.

Tentoonstelling Goed voor elkaar

Tegenwoordig is onderwijs in sociale competentie en burgerschap voor alle leerlingen vanzelfsprekend. Dat is niet altijd zo geweest.

Dit schooljaar is het tien jaar geleden dat er in het Rotterdamse onderwijs systematisch aandacht voor deze onderwerpen ontstond. Een mooie aanleiding om de balans op te maken: Wat heeft die aandacht opgeleverd?

De tentoonstelling Goed voor elkaar, tien jaar sociale competentie en burgerschap in het Rotterdamse onderwijs is tot stand gekomen op initiatief van de CED-Groep in samenwerking met het Nationaal Onderwijsmuseum. De tentoonstelling schetst een beeld van verleden en heden en kijkt vooruit naar de toekomst van dit onderwijs. Scholen tonen voorbeelden van hun onderwijspraktijk. Ook is te zien welke onderwijsmiddelen scholen tegenwoordig kunnen gebruiken om hun leerlingen sociale competentie en burgerschap te leren en hoe toekomstige leraren op deze taak worden voorbereid. Verder zijn er korte interviews met ouders, leerlingen en leraren. Ter gelegenheid van de tentoonstelling heeft de CED-Groep het magazine Goed voor elkaar uitgegeven.

Opening Goed voor elkaar

De tentoonstelling wordt geopend door Margéke Hoogenkamp, coördinator Onderzoek en Ontwikkeling van de CED-Groep. Verder zal hoogleraar Tariq Ramadan spreken. Schrijver en beeldend kunstenaar Ted van Lieshout houdt een voordracht en reikt bovendien de Juf-en-meester-prijs uit. Wie die prijs ontvangt, is de beste leerkracht van Rotterdam, althans, volgens de leerlingen! Vervolgens vindt de OSKAR-uitreiking plaats.

Uitreiking Rotterdamse OSKAR's 2008

Ook dit jaar hebben Rotterdamse scholen een project, juf, meester of team voorgedragen die nèt dat stapje extra doen binnen het Rotterdamse onderwijs.

Wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) zal ook dit jaar de felbegeerde OSKAR's (OnderwijS KAnsen Rotterdam) uitreiken aan Rotterdamse onderwijssterren die een plek verdienen in de schijnwerpers. De OSKAR-winnaars zullen, naast het felbegeerde beeldje, naar huis gaan met een geldbedrag waarmee zij hun schoolproject nog beter uit kunnen voeren. Zij kunnen een inspirerend voorbeeld zijn voor andere scholen. Met ondersteuning van deze projecten wil de gemeente scholen en instellingen stimuleren om creatief en vernieuwend bezig te zijn. Na de feestelijkheden is er natuurlijk champagne voor iedereen.





http://www.cedgroep.nl/over-ons/nieuws/nieuwsoverzicht/tien-jaar-burgerschap-en-


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/