Gemeente Meerssen


Persbericht van vrijdag 14 november 2008

Burgemeester mr Ricardo Offermanns naar Rotterdam

Op vrijdag 21 november 2008 vertrekt de burgemeester van Meerssen naar Rotterdam. In het kader van de Week van de Mobiliteit zal mr Ricardo Offermanns een dagje meelopen met zijn collega burgemeester Ivo Opstelten. Dit om ervaringen op te doen en te ervaren hoe zijn collega deze stad bestuurt. Offermanns hoopt aan dit uitstapje kennis en kunde over te houden, die toepasselijk zijn binnen zijn eigen werkterrein.

Week van de Mobiliteit
De Week van de Mobiliteit is een initiatief van IGOM en LIFT. Het IGOM is een samenwerkingsverband van overheidsorganisaties in Zuid-Limburg ter bevordering van in- en doorstroom van IGOM-ambtenaren. LIFT is een samenwerkingsverband tussen verschillende werkgevers in Limburg. Met dit initiatief willen LIFT en IGOM medewerkers, managers, directieleden en bestuurders de mogelijkheid bieden om gedurende één dag te werken bij een andere organisatie, om hun horizon te verdiepen en te ervaren op welke wijze collega's zaken aanpakken.

Afscheid
Het werkgebied van IGOM en LIFT beperkt zich tot de provincie Limburg, maar burgemeester Offermanns grijpt deze gelegenheid graag aan om van zijn gewaardeerde collega afscheid te nemen. Burgemeester Opstelten zal zijn functie eind december neerleggen en met pensioen gaan (FPU). Hij wordt opgevolgd door de huidige staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer Ahmed Aboutaleb (PvdA). Ivo Opstelten is sinds 1999 burgemeester van de gemeente Rotterdam. Eerder was hij burgemeester van Dalen, Doorn, Delfzijl en Utrecht. Op 31 maart 2008 werd hij gekozen tot nieuwe partijvoorzitter van de VVD.

Verslag op www.meerssen.nl
Burgemeester Offermanns wordt vergezeld door een verslaggever van TV Limburg, die voor het nieuws- en actualiteitenprogramma "In Limburg' verslag zal doen van de meeloop-dag.

De Week van de Mobiliteit vindt plaats in de week van 17-21 november 2008. Het betreft een uitwisseling van 800 medewerkers in meer dan 90 organisaties. In de gemeente Meerssen stellen onder andere gemeentesecretaris mr Jacques Eurlings, het hoofd van de afdeling Bedrijfsvoering en bureau Communicatie meeloopplekken voor een dag ter beschikking.

Ook op www.meerssen.nl volgt een verslag van de meeloopdag.