Vlaamse Overheid

onder de E313 op het klaverblad in Lummen

Kijken naar het inschuiven van de bruggen onder de E313 op het klaverblad in Lummen

Vlaamse overheid

dinsdag 18 november 2008

Wegen en Verkeer Limburg nodigt uit

Tijdens het weekend van 22 en 23 november 2008 zal de afdeling Wegen en Verkeer Limburg, ter hoogte van het klaverblad in Lummen, twee bruggen onder de E313 schuiven. Geïnteresseerden kunnen de werkzaamheden bezichtigen vanaf de parking van Intermotel.

Inschuiven van de bruggen onder de E313

Vrijdagavond 21 november om 20 uur start het inschuiven van de bruggen. Die ingreep verloopt volgens een strakke planning. Eerst snijdt de aannemer twee stukken uit de E313. Vervolgens graaft hij de berm weg zodat de bruggen op hun plaats kunnen terechtkomen. Zodra dat gedaan is, vult hij de berm weer aan en wordt het wegdek van de E313 heraangelegd.

Toeschouwers

Om geïnteresseerden op een veilige manier naar de werkzaamheden te laten kijken, heeft Wegen en Verkeer Limburg in plaats voorzien op de parking van Intermotel. Die locatie biedt een mooi uizicht op een van de twee bruggen. Naast de liveactie kunnen bezoekers ook een aantal simulaties en de maquette van het nieuwe verkeersknooppunt bekijken. Nieuwsgierigen kunnen er dag en nacht terecht van vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend 5 uur.

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de lokale overheden wijzen erop dat dit de enige locatie is waar toeschouwers zijn toegelaten. Commissaris Stefan Tuerlinckx van de Wegpolitie laat weten dat er snelheidscontroles uitgevoerd zullen worden in de omgeving en ter hoogte van de werkzaamheden. Daarnaast zullen patrouilles toezicht uitoefenen op de autosnelweg. Op de omleidingswegen zorgt de Lokale Politie daarvoor. Parkeren op de autosnelweg is ten strengste verboden en zal worden bestraft.

Omleidingen

Van vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend 5 uur is het klaverblad deels afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via andere delen van het verkeersknooppunt en de omliggende op- en afritcomplexen (26, 26bis en
27).

Op de website www.klaverbladlummen.be kunnen geïnteresseerden vanaf woensdag schematische en geschreven omleidingfiches downloaden.

In het najaar van 2012 moet de volledige heraanleg van het verkeersknooppunt klaar zijn. Het nieuwe knooppunt zal 11.350 meter lang zijn en 40 miljoen euro kosten.

Meer informatie vindt u op www.klaverbladlummen.be.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Jo Lieben, communicatieverantwoordelijke, Wegen en Verkeer Limburg Tel: 011 74 24 15
GSM: 0499 55 84 81

Gijs Moors, Afdelingshoofd, Wegen en Verkeer Limburg Tel: 011 74 23 01