Gemeente Lelystad

Verkiezing vrijwilliger en vrijwilligersgroep van het jaar

Vrijdag 21 november vindt vanaf 15.00 uur in de raadzaal van het stadhuis de verkiezing van de vrijwilliger en vrijwilligersgroep van het jaar 2008 plaats. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

De verkiezing wordt voor de 6e keer gehouden. Sinds 2006 wordt er naast een vrijwilliger ook een vrijwilligersgroep van het jaar gekozen.

In het zonnetje

De verkiezing wordt gehouden om de Lelystadse vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Lelystad heeft veel vrijwilligers. Ze zijn het cement in de Lelystadse samenleving en vaak de drijvende kracht achter verenigingen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst toont de gemeente haar waardering voor de vrijwilligers.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit wethouder de Jager (voorzitter), mevrouw Van de Honing (Pluspunt), mevrouw Appelman (winnaar 2007) en de heer Willemsen (vertegenwoordiger van Underground, vrijwilligersgroep 2007).

Aanmeldingen

Dit jaar zijn 24 kandidaten aangemeld voor de titel vrijwilliger van het jaar 2008 en 13 groepen voor de titel vrijwilligersgroep van het jaar 2008. Hieruit heeft de jury vijf kandidaten voor de titel vrijwilliger van het jaar 2008 en drie vrijwilligersgroepen voor de titel vrijwilligersgroep van het jaar 2008 genomineerd. Tijdens de verkiezing worden de genomineerden en winnaars bekend gemaakt.

De prijs voor de vrijwilliger van het jaar bestaat uit een cheque van 250,- en een kunstwerk, speciaal voor deze prijs ontworpen door de Lelystadse kunstenaar Robert Bosari. Dit kunstwerk is een wisseltrofee die jaarlijks wordt doorgegeven aan de volgende winnaar van de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar.

De prijs voor de vrijwilligersgroep 2008 zal bestaan uit een cheque van 500,- en een oorkonde. Aan de prijs is de voorwaarde verbonden dat het bedrag ten goede moet komen aan de gehele vrijwilligersgroep en/of organisatie.

Programma

Het programma van de middag ziet er globaal als volgt uit:
* 15:00 uur ontvangst in de burgerzaal met een kopje koffie of thee.

* 15:30 uur spectaculaire openingsact in de raadzaal.
* 16:00 uur bekendmaking van de 3 genomineerde vrijwilligersgroepen door de juryvoorzitter wethouder Willem de Jager.
* 16:15uur bekendmaking en huldiging van de vrijwilligergroep van het jaar 2008 door dhr. Willemsen, de vertegenwoordiger van de vrijwilligersgroep 2007.

* 16:30 uur bekendmaking van de 5 genomineerde vrijwilligers.
* 16:45 uur bekendmaking en huldiging van de vrijwilliger van het jaar 2008 door de vrijwilliger van het jaar 2007 mevrouw Appelman.
* 17:00-17:30 uur afsluiting van de middag en gezellig bijpraten met een hapje en drankje in de burgerzaal.

---