Vakcentrales voeren druk op kabinet op

20/11/2008 13:52

FNV Vakcentrale

Actie voor werktijdverkorting op Plein in Den Haag

Naar verwachting zo'n 1500 werknemers van bedrijven als Nedcar en DAF komen vrijdagochtend met bussen naar het Plein in Den Haag. Zij willen het kabinet duidelijk maken dat het haast moet maken met maatregelen tegen de gevolgen van de kredietcrisis.

Met de actie willen de vakcentrales FNV, CNV, MHP en hun bonden de druk op het kabinet opvoeren snel te komen met een tijdelijke maatregel voor voor werktijdverkorting. Die voorkomt dat grote groepen werknemers ontslagen moeten worden.

Dat de werknemers met bussen afreizen naar Den Haag heeft alles te maken met het gevoel dat zij zich door het kabinet in de steek gelaten voelen. Hun verwijt: "Het kabinet heeft in één weekend miljarden vrijgemaakt voor de banken. Maar nu het gaat om 'de werkvloer', dan gaan drie ministeries elkaar zitten te beloeren."

Daarom wordt tijdens de actie een brandbrief gepresenteerd die door de vakcentrale-voorzitters Agnes Jongerius (FNV), Rene Paas (CNV) en Richard Steenborg (MHP) aan het kabinet overgedragen zal worden.

Vrijdag 21 november Het Plein in Den haag: 9.30 - 10.30 uur








MHP vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel