ProRail

Persbericht

20-11-2008

ProRail start bouw overkapping Hemboog

In de nacht van vrijdag 21 november op zaterdag 22 november vanaf
01:00 uur start ProRail met de bouw van de overkapping van het station Hemboog. In het weekend zullen de stalen draagbalken van de overkapping met een grote kraan op het viaduct worden gehesen. De 1e stappen van de opbouw van deze overkapping vormen daarmee een spectaculaire start. Met ingang van de nieuwe dienstregeling van NS op 14 december wordt het station in gebruik genomen en zal een onderdeel vormen van het naastgelegen station Amsterdam Sloterdijk.

De overkapping zal in december niet geheel gereed zijn. Een groot deel van de staalconstructie zal
naar verwachting zijn gerealiseerd. Vanaf januari 2009 zal het glas in de kap worden geplaatst.
Verwacht wordt dat de sporenkap in april 2009 gereed zal zijn.

Bereikbaarheid Offensief Randstad Noord

De aanleg van het station Hemboog wordt in het kader van het Bereikbaarheid Offensief Randstad Noord gerealiseerd. Deze projecten zijn erg belangrijk in verband met de verbetering aan het vervoernetwerk in de regioâs Noord-Holland en Flevoland. De gehele oplevering van het B.O.R. Regionet project zal in 2012 plaatsvinden. De uitbreiding van het station Amsterdam Sloterdijk maakt het in ieder geval mogelijk om tijdens de treindienst Alkmaar- Hoorn en Schiphol op station Amsterdam Sloterdijk, in- of uit te stappen.

Realisatie station

12 december aanstaande zal het station Hemboog feestelijk geopend worden, gezamenlijk met de stations Holendrecht en Krommenie-Assendelft. De opening vindt plaats op het station Krommenie- Assendelft. De drie stations zullen vanaf 14 december in gebruik genomen worden.