Gemeente Enschede

Bijzondere opening Nationaal Muziekkwartier

Vrijdag 21 november opent Koningin Beatrix het Nationaal Muziekkwartier.
Het Nationaal Muziekkwartier is de laatste oplevering in de rij van Enschede levert op! Iets waar we met ons allen heel trots op zijn. Iedereen is vrijdagavond van harte welkom om de feestelijke sfeer te komen proeven door de `Koninklijke route' te volgen. De route start om 19.00 uur met een betoverende surprise-act aan de zijgevel van het Muziekkwartier bij het station, leidt u naar de Wenninkgaarde voor de aankomst van de koningin (rond 19.30 uur) en langs de zijgevel waar de openingshandeling vanuit de theaterzaal `live' te volgen is via LCD-schermen. Klink hier voor de poster.

Zaterdag 22 en zondag 23 november: Open Huis in het Nationaal Muziekkwartier
Kom kijken op het Open huis tussen 11.00 - 17.00 uur om het gebouw te bezoeken en bewonderen. Er zijn er tal van activiteiten, niet alleen in het nieuwe gebouw maar ook in het Muziekcentrum en de Grote kerk. Zo'n 1600 amateurs (koren, orkesten, bands en ensembles) treden gratis op, er is een muzikale optocht met 200 basisschoolleerlingen over de Cultuurmijl met de finale in het Muziekcentrum, men kan zelf het hele gebouw bekijken aan de hand van een rondleidingsboekje, er is een documentaire over de bouw, er zijn workshops, lezingen, luisterruimtes...en nog veel meer!

De toegang is gratis. Meer informatie over alle activiteiten vindt u op www.muziekkwartier.nl. Ook is er een programmakrant te verkrijgen bij het Muziekkwartier en o.a. winkels en café's in de binnenstad.

Maar er is nog veel meer!
Het Nationaal Muziekkwartier heeft in de periode tot 30 november tal van interessante acts en voorstellingen. Kom ook eens kijken en luisteren.
Klik hier voor het programma.

Geplaatst: 20 november 2008.

Bijlage(n)

Open POSTER__koninklijke__route.pdf POSTER__koninklijke__route.pdf Open PROGRAMMA_muziekkwartier.pdf PROGRAMMA_muziekkwartier.pdf

20 november 2008