Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer sluit nieuwe zorgverzekering voor minima

Overeenkomst met Azivo Zorgverzekeraar

Zoetermeerse minima kunnen ook in 2009 weer rekenen op een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering. Azivo Zorgverzekeraar gaat deze zorgverzekering voor de gemeente Zoetermeer aanbieden. Vrijdag 21 november ondertekenen directeur Aad de Groot en wethouder Edo Haan de overeenkomst tijdens een bijeenkomst in het stadhuis van Zoetermeer.

Inwoners van Zoetermeer met een inkomen lager dan 110% van het sociaal minimum kunnen gebruik maken van deze collectieve zorgverzekering. De maandelijkse korting op de premie bedraagt EUR 18,55 per betalende verzekerde. Daarbij hoeven deelnemers ook geen verplicht eigen risico van EUR 155,- per jaar te betalen. Deze afspraken heeft de gemeente Zoetermeer exclusief gemaakt met Azivo Zorgverzekeraar en zijn dus niet van toepassing bij andere zorgverzekeraars.

De collectieve zorgverzekering is een compleet pakket. De belangrijke vergoedingen vanuit de basisverzekering zijn opgenomen zoals bezoeken aan de huisarts of het ziekenhuis, kraamzorg en medicijnen. Maar ook aanvullende voorzieningen maken deel uit van de polis zoals tandheelkundige hulp, fysiotherapie, homeopathische zorg en nog veel meer. Uiteraard zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Meer informatie over de inhoud van de verzekering is te vinden op de speciale website www.azivo.nl/zoetermeer.

Iedereen die in 2008 al collectief verzekerd was via de gemeente of een tegemoetkoming ontving, krijgt automatisch een polisaanbieding of aanmeldingspakket thuisgestuurd. Iedereen met een laag inkomen die interesse heeft in deze collectieve zorgverzekering kan contact opnemen met de afdeling Werk Zorg en Inkomen van de gemeente Zoetermeer via telefoonnummer (079) 346 92 99.