Gemeente Elburg

planontwikkeling Heidezoom in t Harde

201108 Belangrijke stap in planontwikkeling "Heidezoom" in 't Harde

Persbericht

Elburg, 20 november 2008

Belangrijke stap in planontwikkeling "Heidezoom" in 't Harde

De ontwikkeling van het uitbreidingsplan "Heidezoom" ten behoeve van woningbouw te 't Harde is alweer een belangrijke stap verder. Heidezoom wordt een nieuwe dorpse woonwijk waarbij rekening wordt gehouden met speelplekken, veiligheid en parkeren. Er wordt een ruim en vooral gevarieerd woningaanbod gerealiseerd.

Hieronder staan de noodzakelijke stappen die gezet moeten worden om de uitvoering van dit project mogelijk te maken.

Nadat op 2 september jl. het college van burgemeester en wethouders vrijstelling van de geldende bestemmingsbepalingen heeft verleend voor het bouwrijp maken van het plangebied, het realiseren van een rotonde in de Bovenweg en het aanleggen van een waterberging, heeft het college op 18 november jl. besloten om vrijstelling van de geldende bestemmingsbepalingen te verlenen aan:

* Prins Project B.V., te 't Harde, voor het bouwen van 3 vrijstaande woningen met bijgebouwen aan het Korhoenpad;
* UWOON te Elburg, voor het bouwen van 27 appartementen en een fietsenberging (ten behoeve van huisvesting voor zelfstandig wonende verstandelijk gehandicapten) aan de Veldbiesweg;
* Omnia Wonen B.V. en UWOON te Harderwijk respectievelijk te Elburg, voor het bouwen van in totaal 76 woningen met bijgebouwen aan Nachtzwaluw, Duinpieper, IJsvogel, Goudvink, Tapuit, Buntgraslaan en Veldbiesweg;

* AM Wonen B.V. te Zwolle, voor het bouwen van in totaal 51 woningen met bijgebouwen aan Buntgraslaan, Dassenburcht, Hazenleger, Veldbiesweg en Verlengde Schietweg;

* AM Wonen B.V. te Zwolle, voor het bouwen van 60 woningen met bijgebouwen aan Buntgraslaan,

* Veldbiesweg, Erica, Hazenleger, Dassenburcht en Verlengde Schietweg;

* VOF gebr. H. en L. Nagelhout te 't Harde, voor het bouwen van 4 vrijstaande woningen met bijgebouwen aan de Verlengde Schietweg en voor het bouwen van een paardenstal en een garage/berging op het perceel Verlengde Schietweg 4.

Daarnaast is besloten vrijstelling te verlenen ten behoeve van het woonrijpmaken van het plangebied Heidezoom.

Met de eigenaren/exploitanten van het agrarisch bedrijf op de locatie Verlengde Schietweg 2 - 4 is een overeenkomst gesloten over de aankoop van grond, over het beëindigen van de bedrijfsvoering, over de sloop van de bedrijfsopstallen en over het intrekken van de geldende milieuvergunning. Hierdoor komt de milieucirkel van dit bedrijf, die deels over het te ontwikkelen woningbouwgebied ligt, over enige tijd te vervallen.

Op 11 november jl. is kapontheffing verleend voor het rooien van circa 48 bomen op de hoek Bovenweg, Schietweg en Verlengde Schietweg en 73 bomen in het gebied tussen de percelen Brandweg 3 en 5. Conform de provinciale "Richtlijn boscompensatie", zal het oppervlak van het bosecosysteem dat als gevolg van de uitvoering van de bouw- en realiseringsplannen verloren gaat, met 130% gecompenseerd worden. Dit vindt plaats voor een deel binnen het plangebied Heidezoom en voor een deel op een andere locatie aan de Bovenweg gelegen tussen het fietspad en de Bovenweg.

De planning om medio december a.s. te starten met het bouwrijpmaken van het totale plangebied en om in het volgend voorjaar, mede afhankelijk van de weersomstandigheden, te starten met het bouwen van woningen c.a. en de appartementen, ligt in dat opzicht nog steeds op schema. De komende tijd zullen de verkoopcampagnes starten en start ook de mogelijkheid om in te schrijven.

Zowel het provinciaal bestuur van Gelderland als de VROM-Inspectie regio Oost stemmen in met de realisering van het plan Heidezoom. Tijdens de terinzagelegging zijn géén schriftelijke zienswijzen binnengekomen en dat is, gelet op de totale bouwcapaciteit en impact ter plaatse, bijzonder te noemen.

Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op: www.heidezoom.nl

laatst gewijzigd: 21-11-2008 | print deze pagina print deze pagina | download document: 201108 Belangrijke stap in planontwikkeling "Heidezoom" in 't Harde |