Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 11 november 2008

Voorstellen aan de gemeenteraad

Bestemmingsplan Centrum en bebouwingslinten, Hilvarenbeek Bestemmingsplan Kern Esbeek
Het college stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan `Centrum en bebouwingslinten, Hilvarenbeek' en het bestemmingsplan `Kern Esbeek vast te stellen. Deze bestemmingsplannen horen bij de eerste drie - in een reeks van zeven - plannen die samen alle nu geldende bestemmingsplannen voor de zes kernen van de gemeente gaan vervangen. De plannen hebben in hoofdzaak een beheerkarakter. Dat betekent dat de bestaande planologische situatie - zoals die bekend was bij het opstellen van de plannen - is vastgelegd.

Belastingtarieven 2009
Het college doet de raad het voorstel de leges- en belastingtarieven voor 2009 vast te stellen.
Ten opzichte van 2008 worden de meeste tarieven voor 2009 verhoogd met een inflatiecorrectie van 1,75%.
Via een publicatie in de gemeenterubriek worden de inwoners geïnformeerd over het tarievenvoorstel.

Najaarsnota 2008
Het college legt de najaarsnota 2008 aan de gemeenteraad voor. Met de najaarsnota legt het college tussentijds verantwoording af over de uitvoering van de begroting en wordt de raad geïnformeerd over belangrijke beleidsontwikkelingen. Er wordt met name ingegaan op zaken die (inhoudelijk of financieel) niet verlopen zoals was aangegeven in de begroting.
Dit maakt het mogelijk een indicatie te geven van het resultaat van de jaarrekening over 2008.
Rekening houdend met de uitkomsten van de najaarsnota wordt voor 2008 een voordelig rekeningresultaat verwacht van ± EUR 500.000,00. Dit positieve resultaat wordt voor een deel veroorzaakt door overheveling van budgetten voor incidentele activiteiten van 2008 naar 2009.

Verkeersvarianten kern Hilvarenbeek
Er wordt een nieuw verkeerscirculatieplan opgesteld voor de kern Hilvarenbeek waarin met name inzichtelijk wordt gemaakt wat de verkeerstechnische gevolgen zijn van ontwikkeling van het multifunctioneel cultureel centrum en het Centrumplan. In samenspraak met de commissie voor Openbare Werken en Milieu is bepaald welke model(verkeers)varianten daarvoor bekeken moeten worden.

Het college stelt nu budget beschikbaar voor het opstellen van het rapport `modelvarianten 2008' en verstrekt de opdracht aan AGV Movares.