Gemeente Binnenmaas

Controle brandveilig gebruik gebouwen

Het afgelopen jaar hebben de medewerkers Integrale Handhaving van gemeente Binnenmaas de bij hen bekende vergunningplichtige gebouwen gecontroleerd op brandveiligheid. Deze controles worden periodiek herhaald. Hiernaast wordt er op korte termijn gestart met de controle op het zogenaamd algemeen gebruik. Dit zijn de gebouwen (niet zijnde woningen) die niet gebruiksvergunningsplichtig zijn, maar wel moeten voldoen aan de voorschriften van het Gebruiksbesluit.

De brandveiligheid in een gebouw wordt bepaald door een combinatie van factoren, zoals de bouwkundige kwaliteit, de installatietechnische brandveiligheidsvoorzieningen, de organisatorische beheersmaatregelen en het feitelijk gebruik. Voorschriften hiervoor zijn opgenomen in het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken (het Gebruiksbesluit). Deze regels gelden voor iedere gebruiker van een bouwwerk. In een aantal gevallen is ook een gebruiksvergunning of een gebruiksmelding noodzakelijk. Meer informatie hierover kunt u lezen op de website www.vrom.nl/gebruiksbesluit.

Als u vragen hebt over de controles of als u hiervoor een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen met een medewerker Integrale Handhaving van de afdeling Ruimtelijke Zaken, via tel. 078 676 44 33.