Datum: 21 november 2008

Leiden Fietsster verlaat plaats ongeval Een 36 jarige fietsster uit Leiden is op donderdagavond 20 november omstreeks 18.05 uur op de Korevaarstraat betrokken geweest bij een aanrijding met een 26 jarige fietsster eveneens uit Leiden. Deze wilde op haar fiets via het trottoir de weg oprijden, maar zag daarbij het verkeer over het hoofd. Zij trachtte nog tot stilstand te komen, maar zij kwam haaks op de weg te staan. Een aanrijding kon niet vermeden worden. Enkele omstanders konden de 36 jarige Leidse eerste hulp verlenen en later is zij met hoofdletsel naar het LUMC vervoerd. De 26 jarige fietsster verliet de plaats van het ongeval, naar eigen zeggen in shocktoestand, en ging een videotheek binnen. Daar kon zij later, op aanwijzingen van getuigen, worden aangehouden. Na verhoor is zij 's avonds weer in vrijheid gesteld.

Hazerswoude-Rijndijk Politie houdt man aan na mishandeling op voetbalclub Een 57 jarige inwoner van Hazerwoude-Rijndijk is op donderdagavond om 21.20 uur in zijn woning aan het Jupiterplein aangehouden. Hij had in de kantine van een voetbalvereniging een 12 jarige jongen uit Hazerswoude-Rijndijk geslagen. De man kwam tot zijn daad omdat er sinds enkele weken regelmatig met modder tegen de voorruit van zijn woning werd gegooid door jeugdige voetballers. Dit was op deze avond ook het geval. De moddergooiers vluchtten de kantine in en de man kwam hen achterna. Enkele jongens ontvluchtten daarop snel de kantine. De 12 jarige jongen bleef echter zitten en kreeg vervolgens een klap. Later verklaarde de man geschrokken te zijn van zijn impulsieve daad en toonde berouw. Hij is 's avonds weer in vrijheid gesteld.

Gouda Aanhouding na steekpartij De politie heeft vrijdag 21 november om 03.30 uur een 18 jarige Gouwenaar aangehouden na een steekpartij waarbij een 28 jarige plaatsgenoot gewond raakte. De twee, bekenden van elkaar, hadden ruzie gekregen in een café. Een medewerker sprak de twee aan om de ruzie te sussen. De verdachte liep hierna weg en korte tijd later ook het slachtoffer. Buiten, op de Nieuwe Markt, zag hij de verdachte staan waarna er een woordenwisseling ontstond en het slachtoffer met een mes werd verwond. Een vriend van het slachtoffer belde de politie. De verdachte werd later op de Ferdinand Huyckstraat aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Gouda Politie onderzoekt poging tot beroving Een 18 jarige inwoonster van Waddinxveen is donderdagmorgen rond 8.50 uur in haar hand gesneden bij een poging tot beroving. Zij verliet het station en liep op het Stationsplein toen zij werd aangesproken door een groep van vier mannen van rond de 20 jaar oud. Zij werd door hen aangesproken en gesommeerd haar tas af te geven. Toen zij dit weigerde, is zij in haar linkerhand gesneden met een scherp voorwerp. De vrouw maakte zich snel uit de voeten. Toen zij bij de ABN-AMRO bank de weg overstak zag zij dat de mannen verdwenen waren. Mogelijk zijn er passanten geweest die meer kunnen vertellen over deze beroving, wij verzoeken hen contact op te nemen met de politie in Gouda via het telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---