Gemeente Meerssen


Persbericht van donderdag 20 november 2008

Gebruikers enthousiast over initiatief gemeente:
Extra intensieve bewaking sportaccommodaties

In de raadsvergadering van 23 oktober 2008 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om particuliere beveiliging van sportaccommodaties mogelijk te maken. Het gemeentebestuur wil op deze wijze een einde maken aan de golf van inbraken waardoor de gemeente de laatste maanden wordt geteisterd. In enkele maanden tijd hebben tientallen inbraken plaatsgevonden en zijn tal van vernielingen aangericht. Schadepost: alleen al voor de gemeente ruim 45.000 euro. Niet alleen de gemeente, maar met name ook de getroffen verenigingen zijn hierdoor ernstig gedupeerd.

Overleg gemeente en gebruikers
Op dinsdag 18 november heeft het college van B&W overleg gevoerd met de gebruikers en exploitanten van de gemeentelijke sportaccommodaties. Hierbij is afgesproken dat de gemeente de kosten voor inschakeling van een particuliere beveiligingsfirma op zich zal nemen. De plaatselijke verenigingen zorgen op hun beurt voor extra preventieve maatregelen. Zij waren allen zeer enthousiast over het gemeentelijke initiatief.

Extra inzet
De inzet van particuliere beveiliging vormt een aanvulling op de reguliere patrouilles door de politie. Met de aanvullende maatregel wil het gemeentebestuur extra intensieve bewaking en toezicht bewerkstelligen om inbraken en vernielingen een halt toe te roepen.