Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden 22 november 2008

Baanbrekersbeurs in Leeuwarden: groot succes voor werkzoekenden en werkgevers!

De Baanbrekersbeurs georganiseerd door de gemeente Leeuwarden heeft bijna 2100 gesprekken opgeleverd tussen werkzoekenden en werkgevers.

De 70 standhouders, werkgevers, opleidingsinstituten en adviseurs presenteerden hun vacatures en opleidingen in een ruim opgezette beurs. Er was een breed aanbod aan vacatures, van zorg tot callcenter en van beveiliging tot postbezorger.

Uitkomsten van de Baanbrekersbeurs in Leeuwarden:
* Voor 138 werkzoekenden was de beurs op de dag zelf al succesvol, zij werden direct in een nieuwe baan aangenomen.
* Daarnaast zijn er 400 vervolggesprekken gepland. De gemeente Leeuwarden zal de werkgevers en werknemers hierbij ondersteunen, zodat ook hier succesvolle plaatsingen uit gerealiseerd worden.
* Door het Bureau Zelfstandigen Fryslân, de Kamer van Koophandel en het Ondernemersinstituut zijn gesprekken gevoerd met 115 werkzoekenden over het starten van een eigen bedrijf.
* De opleidingsinstituten hebben met 50 werkzoekenden adviesgesprekken over opleidingen gevoerd.
* In het kader van 'Leeuwarden werkt' organiseerde de gemeente de beurs speciaal voor personen uit de gemeente Leeuwarden met een uitkering uit de Wet werk en bijstand.
* Er zijn 40 handhavingbezoeken gebracht aan werkzoekenden die niet op de Baanbrekersbeurs kwamen opdagen. Een aantal werkzoekenden ging alsnog naar de beurs, naar de overige niet verschenen werkzoekenden zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Vanaf de start van de Werkacademie eind 2006 is het aantal werkzoekenden met een uitkering gedaald van 4400 naar 3300. De inzet van Sociale Zaken van de gemeente Leeuwarden is aan het einde van 2008 te komen tot een daling van het aantal werkzoekenden onder de 3100.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden telefoon 058-2334002.