Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 21-11-2008

Hennep

IJSSELSTEIN Op donderdagmorgen 20 november trof de politie toppen van hennepplanten in een woning aan.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 09.20 uur een onderzoek in een woning aan de Pelgrimsweg in. Daarbij troffen agenten op de zolderverdieping meerdere droogrekken met henneptoppen aan. De rekken en toppen werden in beslag genomen. De 43-jarige bewoner werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak

IJSSELSTEIN Twee jongens werden op donderdagavond 20 november aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak.

Rond 20.00 uur zag een getuige dat een jongen op de Aleida van Culemborgstraat bij een woning stond. Van de woning stonden zowel de voor- als de achterdeur open. De getuige had de indruk dat de jongen op de uitkijk stond. Zij belde 112 en direct gingen enkele politie-eenheden met spoed ter plaatse.

Bij een onderzoek in de omgeving zag een agent drie verdachten wegrennen, maar raakte het zicht op hen kwijt. Eén verdachte, een 14-jarige jongen uit IJsselstein, werd vervolgens op de Benschopperstraat aangehouden. Een tweede verdachte, een 16-jarige jongen uit IJsselstein, werd op Havenstraat aangehouden. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen.

In de woning was inderdaad ingebroken. Daarbij was computerapparatuur gestolen. Die werd even later in de omgeving aangetroffen. Ook troffen de agenten een hoeveelheid inbrekersgereedschap aan. De twee verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn ingesloten. Het onderzoek naar hen en naar de derde verdachte wordt voortgezet.

Hennepplantage

NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdag 20 november een hennepplantage opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 15.00 uur een onderzoek in een woning aan de Noordwijkerschans in. In de woning werd een hennepplantage van ongeveer 450 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen.

Terwijl agenten aan het werk waren, meldde een 32-jarige man uit Utrecht zich bij de woning. Hij gaf aan de eigenaar van de woning te zijn en werd daarop aangehouden. De verdachte verklaarde de woning te verhuren. De politie onderzoekt of hij de eigenaar is van de hennepkwekerij is.

Inklimmer, maar geen inbreker

NIEUWEGEIN Een inklimmer bleek op donderdagmiddag 20 november geen inbreker te zijn.

Rond 15.50 uur zag een getuige dat een man via een dakraam een woning aan de Diemerschans inklom. De getuige kende de bewoonster van de woning en de inklimmer hoorde volgens haar daar niet thuis. Daarop werd 112 gebeld.

Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse en de eerste agenten waren daar in vier minuten. Daar constateerden zij dat er inderdaad sprake was van een inklimmer, een 58-jarige man uit Nieuwegein, maar dat het geen inbreker was. De man bleek sinds kort ook in het huis te wonen, maar had nog geen huissleutel. Daarop was hij het huis op een wat onorthodoxe manier binnengegaan. Dit werd door de agenten aan de getuige teruggekoppeld. Zij werd bedankt voor haar oplettendheid en de melding.