PvdA Rotterdam


Ingrijpen bij islamitisch onderwijs

Vr 21 Nov 2008 - Redactie
Ingrijpen bij islamitisch onderwijs

De PvdA wil snel duidelijkheid over de kwaliteit van het islamitisch onderwijs in Rotterdam. De PvdA maakt zich al langer zorgen over deze scholen.

Situatie in kaart
Nu uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de islamitische scholen als slecht bekend staat, is de maat vol. Wij willen op korte termijn van het stadsbestuur weten wat hieraan gedaan wordt, stelt PvdA-raadslid Zeki Baran.

Landelijke commotie
Ook landelijk is commotie ontstaan over de situatie op islamitische scholen. De PvdA in de Tweede Kamer heeft aangedrongen op een wet die het mogelijk maakt om daadkrachtiger in te grijpen op scholen waar het slecht gaat of gefraudeerd wordt.

Ingrijpen
Zon 86 procent van de islamitische scholen gaat verkeerd met hun geld om. Bijvoorbeeld bij het Rotterdamse Ibn Ghaldoun, legt Baran uit. Het Ministerie van Onderwijs eist van deze school 1,2 miljoen euro terug, omdat het aan verkeerde doelen is uitgegeven. Ook krijgt de school komende tijd een kwart minder geld van het Rijk. Bovendien moet de school met een schone lei beginnen. Daarvoor is volgens de Staatssecretaris van Onderwijs een nieuw bestuur nodig.

Goed onderwijs
De PvdA Rotterdam heeft zich altijd hard gemaakt voor goed onderwijs. Eerder heeft de PvdA daarom ook aangedrongen bij het stadsbestuur op stappen tegen zwakke scholen. Dit was toen echter niet mogelijk. Daarom is de PvdA blij dat de landelijke politiek nu mogelijkheden gaat creëren. Dan kunnen we tenminste ingrijpen als het met een school de verkeerde kant op gaat, aldus Baran.