Politie Drenthe

Vrijdag

Hoogeveen, 21-11-2008

Twee geparkeerde autos aangereden

VALTHERMOND Een 31 jarige automobilist uit Winschoten botste in de nacht van donderdag op vrijdag op het Zuiderdiep in Valthermond tegen twee geparkeerde personenautos. Volgens de man kwam dit omdat hij zijn mobiele telefoon wilde pakken en daardoor niet goed oplette. Hij had echter ook gedronken (0,8 promille). De drie autos werden met aanzienlijke schade afgesleept. De bestuurder is aangehouden. Na de ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van twee uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-193769)

Bromfietscertificaat ingevorderd

DE WIJK/MEPPEL Donderdagmiddag vorderde de politie het bromfietscertificaat in van een 80 jarige man uit Staphorst. In het begin van de middag kreeg de man een bekeuring van 240,- omdat hij met zijn brommobiel over de vluchtstrook van de A-28 tussen Hoogeveen en De Wijk reed. Een medeweggebruiker belde de politie. Een paar uur later kreeg de politie weer meerdere meldingen over het gevaarlijke weggedrag van een brommobiel, nu in en rond Meppel. Het bleek dezelfde man te zijn die eerder op de A-28 was bekeurd. De man reed volgens de meldingen nu regelmatig door de berm, schampte een scooter en reed door het voetgangersgebied in het centrum. Toen hij het politiebureau in Meppel zag stopte hij en liep daar naar binnen. Hij was volledig de weg kwijt. De politie bracht de man naar huis. I.v.m. zijn gevaarlijk rijgedrag is zijn bromfietscertificaat ingevorderd. (08-193705)

Auto gestolen

MEPPEL In de nacht van woensdag op donderdag is van het terrein van de Kringloopwinkel aan de Hugo de Grootstraat in Meppel de bestelbus van deze organisatie gestolen. Om op het afgesloten terrein waar de auto stond te kunnen komen is een hek geforceerd. (08-193560)

Computers gestolen

BOVENSMILDE De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een winkel aan de Hoofdweg in Bovensmilde. In de nacht van donderdag op vrijdag stalen twee nog onbekende mannen drie notebooks uit deze winkel. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Een getuige zag twee mannen in een beige oudere auto (mogelijk een Opel) stappen en met hoge snelheid wegrijden in de richting Smilde. (08-193777)

Winkeldiefjes betrapt

EMMEN In een winkel aan het Mondriaanplein in Emmen zijn donderdagmiddag twee 14 jarige meisjes uit die plaats betrapt bij het stelen van make-up. De meisjes bekenden de diefstal. Ze werden door hun ouders opgehaald van het politiebureau. Ze krijgen een straf via bureau HALT. (08-193674)

Mishandeling

HOOGEVEEN De politie hield donderdagavond in zijn woning in Hoogeveen een 40 jarige man aan op verdenking van het mishandelen van een 59 jarige plaatsgenoot. Deze laatste liet samen met zijn vriendin hun honden uit op het Beukemaplein in Hoogeveen. Daar kwamen ze de 40 jarige man tegen die daar ook met zijn hond liep. Volgens de 59 jarige man en zijn vriendin kreeg hij een klap in het gezicht waardoor hij kwam te vallen. Hij raakte gewond aan zijn gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte liep door naar zijn woning en werd korte tijd later aangehouden. De mishandelde man deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt wat er precies aan de mishandeling vooraf is gegaan. (08-193765)

Hennepkwekerij opgerold

EEXTERVEENSCHE KANAAL In een schuur bij een woning aan de Semsstraat in Eexterveensche Kanaal trof de politie donderdag een hennepkwekerij met 180 planten aan. De politie nam de hennepplanten in beslag waarna ze nog dezelfde dag zijn vernietigd. Ook de aangetroffen apparatuur is in beslag genomen en wordt vernietigd. De elektriciteit voor de kwekerij ging buiten de meter om. Tegen de 41 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij de man is drie jaar geleden in een vorige woonplaats ook een hennepkwekerij aangetroffen. (08-190830)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.