Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 21-11-2008

Onder invloed

AMERSFOORT Op de Surinamelaan heeft de politie vrijdag 21 november een automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. De 52-jarige man uit Steenwijk werd om 02.35 uur betrapt toen hij met hoge snelheid over de Utrechtseweg reed. Agenten zetten de man in de Surinamestraat aan de kant van de weg en lieten hem blazen. Hij werd aangehouden en blies 575 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de Molenstraat liep een automobilist tegen de lamp bij een alcoholcontrole. Donderdagavond liet de politie ongeveer 30 bestuurders blazen en één van hen, een 39-jarige man uit Amsterdam, had te veel gedronken. Hij blies 670 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren.

Omstreeks 17.45 uur stond een 37-jarige man uit Amersfoort uur met zijn auto op de Meridiaan stil om linksaf de Sextant op te gaan. Hij moest tegemoetkomend verkeer voor laten gaan. Plotseling werd de man van achteren aangereden. Hij raakte niet gewond en stapte uit om de schade te gaan regelen met de veroorzaker, maar die zette zijn auto in de achteruit en stuurde links achteruit tussen de vluchtheuvels door. De bestuurder botste tegen een boom aan en reed daarna weg in de richting van de Ringweg Koppel. Getuigen noteerden het kenteken. Agenten hielden de man korte tijd later bij zijn woning aan. Hij was dronken en werd aangehouden. Ademanalyse wees uit dat hij 925 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem is eveneens proces-verbaal opgemaakt omdat hij is doorgereden na het veroorzaken van een aanrijding.

LEUSDEN - Op de Rijksweg A28 is donderdag 20 november om 23.20 uur een 56-jarige automobilist uit Amersfoort onder invloed in de berm beland. De man verklaarde aan agenten dat hij te snel de afrit op was gereden en daardoor de macht over het stuur was verloren. Agenten roken alcohol en lieten de man blazen. Hij werd aangehouden en blies 805 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gestolen kentekenplaten

AMERSFOORT Op het Pieter Stastokerf heeft de politie donderdag 20 november een 38-jarige man uit Soest aangehouden omdat hij valse kentekenplaten op zijn auto had. Agenten controleerden het kenteken omstreeks 15.30 uur, constateerden dat de platen gestolen waren en hielden de man aan. De platen bleken in oktober te zijn gestolen van een auto die in Soesterberg geparkeerd stond.

Graffiti op kerk

AMERSFOORT De politie heeft donderdag 20 november vier jongeren uit Harderwijk aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Omstreeks 21.10 uur kregen agenten de melding dat op het Lieve Vrouwenkerkhof jongeren verf hadden gespoten op de kerk en een supermarkt aan de Westsingel. Agenten keken uit naar de jongeren en troffen een 17-jarig meisje, een 17-jarige jongen en twee 18-jarige jongens aan. Ze zijn aangehouden en verhoord. Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt.