Persberichten Heuvelrug, 11.10 uur

Utrecht, 21-11-2008

Snorfietser gewond na aanrijding met vrachtwagen

VEENENDAAL Op de Dynamostraat heeft woensdag 19 november een aanrijding plaatsgevonden tussen een snorfietser en een vrachtwagenchauffeur. De snorfietser liep een hoofdwond op.

Omstreeks 16.05 uur reed een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veenendaal uit de richting van de Smalle Zijde op de Dynamostraat. Hij passeerde een geparkeerde vrachtauto. Nét toen hij voorbij kwam, reed een 18-jarige man uit Renkum op zijn snorfiets een weg vanaf de uitrit uit. Beide weggebruikers konden niet meer op tijd stoppen, waardoor een aanrijding ontstond. De snorfietser vloog door de lucht en kwam tegen een geparkeerde auto aan. Hij is per ambulance gewond naar een ziekenhuis in Ede vervoerd.

Auto in brand

VEENENDAAL Op de Palmen Grift is donderdagavond 20 november een auto in vlammen opgegaan. Politie en brandweer kregen omstreeks 18.50 uur de melding dat een auto in brand stond. Omdat de auto dicht bij een gymzaal stond, zijn uit voorzorg sportende kinderen uit de gymzaal gehaald. Een getuige heeft twee mannen weg zien rennen bij de auto, voorafgaand aan de brand. De eigenaar deed aangifte van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden op 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Baldadigheid

DRIEBERGEN RIJSENBURG - De politie heeft donderdag in de Hoofdstraat een 17-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden voor baldadigheid en het feit dat hij zich niet kon identificeren. Omstreeks 20.45 uur zagen agenten dat de jongen rubberen balletjes tegen een winkelruit gooide. Hij werd aangesproken en kon zich niet identificeren. De jongen werd aangehouden en kon na een kort onderzoek naar zijn identiteit het politiebureau, samen mijn zijn inmiddels gewaarschuwde vader, weer verlaten. Hij kreeg een bekeuring.