Jaarlijkse trekking Grote Clubactie 2008

21/11/2008 11:40

Nationale Grote Clubactie

Allerbeste lotenverkopers aanwezig bij feestelijke trekking

Gisteren - 20 november 2008 - heeft voor de 36e keer de trekking plaatsgevonden van de Nationale Grote Clubactie. De trekking werd officieel verricht door notaris J.A.H.G. van Tuijl. Met een opbrengst van ruim 8 miljoen euro zijn de deelnemende verenigingen in Nederland weer dik tevreden. Immers 80% komt direct in de clubkas.

Beste lotenverkopers uitgenodigd

Bij de trekking zijn dit jaar de allerbeste lotenverkopers uitgenodigd. Nummer één is Milou Timmerman. Zij verkocht voor haar tafeltennisvereniging in Enschede maar liefst 1.025 Loten. Op het kantoor van de Grote Clubactie werden de lotenverkopers vandaag feestelijk gehuldigd en namen de Kidzonely hoofdprijs in ontvangst.

De jonge lotenverkopers werden ook dit jaar weer gestimuleerd door de speciale website Kidzonely.nl. Met hun eigen Kidzcard logden zij in en tijdens de actie konden zij hun 'verkoopscore' doorgeven. Een prima onderlinge competitie die de verkoopwedstrijd teweeg brengt.

Ieder jaar weer nieuwe verenigingen

Vandaag de dag zijn verenigingen nog steeds enthousiast om mee te doen. Dat blijkt uit het feit dat het aantal nieuwe verenigingen dat meedoet jaarlijks stijgt en ook dit jaar zich weer heel wat nieuwe verenigingen aanmeldden. "De Grote Clubactie blijft een inkomstenbron die je zelf in de hand hebt. Zonder last te hebben van kredietcrisis of afhankelijk te zijn van overheid of wat dan ook. Je moet het gewoon hebben van je eigen mensen! En wie z'n club een warm hart toedraagt, doet er gewoon wat voor!" Aldus een enthousiaste clubcoördinator.

Stijging gemiddeld aantal loten

Nog altijd worden loten verkocht tegen contante betaling maar steeds meer via eenmalige machtiging. Voor de lotenverkopers een stuk gemakkelijker én veiliger! Op deze manier hoeven kinderen niet meer met geld over straat. Niet voor niets steeg het gemiddeld aantal loten per vereniging met 12%.

Over de Grote Clubactie

De Grote Clubactie is een maatschappelijk betrokken non-profit organisatie die ieder jaar een loterij organiseert waarvoor (sport-)verenigingen in Nederland loten kunnen verkopen. Van de opbrengst van de loten gaat 80% naar de clubkas van de betreffende vereniging. Ook niet geclaimd prijzengeld vloeit terug naar het verenigingsleven.

De loterij van de Grote Clubactie biedt de ruim 7.000 participerende verenigingen de mogelijkheid extra - vaak onmisbare - financiële middelen te verzamelen die zij vrij kunnen besteden. Daarmee levert de Grote Clubactie een belangrijke bijdrage aan een gezonde maatschappij.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.clubactie.nl