Politie Groningen

Vrijdag 21 november 2008

Provincie Groningen, 21-11-2008

Wetsinge: automobiliste gewond na aanrijding

Een 36-jarige automobiliste uit Wetsinge is donderdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de N361 in haar woonplaats. De vrouw stond stil om een woonerf op te rijden, maar dit werd te laat opgemerkt door een 24-jarige automobilist uit Feerwerd. De Feerwerder kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en reed tegen de achterkant van de automobiliste. Die raakte daarbij gewond aan haar nek. De politie heeft een registratie gemaakt.

Zuidbroek: fietser van achteren aangereden

Een 12-jarige fietser uit Zuidbroek is donderdagmorgen op de Spoorstraat in zijn woonplaats aangereden door een 19-jarige automobilist uit Noordbroek. De automobilist zag vermoedelijk te laat dat de jongen voor hem fietste en kon niet voorkomen dat hij tegen de achterkant van de fiets reed. De fietser kwam daardoor ten val en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Schildwolde: Sinterklaascadeautjes en geld gestolen bij inbraken

De politie doet onderzoek naar inbraken in drie panden aan de Hoofdweg in Schildwolde. Onbekende sloegen in de nacht van woensdag op donderdag hun slag in twee bedrijven en in een woning. In de twee bedrijfspanden werd geld meegenomen. De dieven namen uit de woning Sinterklaascadeautjes mee. De eigenaren hebben aangifte gedaan.

Slochteren: inbreker aangehouden

De politie heeft donderdagmorgen in de Kluft in Slochteren een 20-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de laatste tijd in te hebben gebroken bij enkele bedrijven op een bouwplaats aan de Veenlaan in Slochteren. De politie kwam hem op het spoor na onderzoek. Bij de jongeman werden diverse gereedschappen terug gevonden. Hij erkende dat hij verantwoordelijk was voor diverse diefstallen. De man is ingesloten voor verder verhoor.

Siddeburen/Noordbroek: controle vrachtverkeer

De politie heeft donderdag in een deel van Oost-Groningen het vrachtverkeer gecontroleerd. Op de N33 reed een vrachtwagencombinatie die te zwaar beladen was. Het totale gewicht lag ruim 20 procent boven het toegestane gewicht van 20 ton kg. Tegen de 20-jarige chauffeur uit Zwolle is proces-verbaal opgemaakt. Op diezelfde N33 werd ook een 38-jarige vrachtwagenbestuurder uit Sint Annaparochie staande gehouden. Ook zijn combinatie was te zwaar. Op de weegbrug bleek dat de vrachtwagen met aanhanger ruim 7 procent te zwaar was. Tijdens de rijdende controle werd in Noordbroek ook een chauffeur uit de gemeente Tynaarlo gecontroleerd. Hij was het niet eens met de controle en reed weg. Even later werd hij op een erf aangesproken en vanwege zijn gedrag aangehouden. Na een verklaring mocht hij het politiebureau verlaten.

Woltersum: nat pak voor automobilist na duik in water

Een 28-jarige automobilist uit Gasselternijveenschemond is donderdagavond met zijn auto te water geraakt. De man reed waarschijnlijk met te hoge snelheid langs het Eemskanaal in Woltersum. Door de snelheid is de auto over de weg gaan stuiteren en daardoor verloor de bestuurder de macht over het stuur. Om niet tegen een boom tot stilstand te komen, maakte hij een stuurcorrectie en hierdoor sloeg het voertuig over de kop. Vervolgens rolde de wagen het kanaal in. De Drent kon zelf uit het voertuig komen en werd door omwonenden opgevangen. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de man zal vermoedelijk vrijdag worden geborgen.

Winschoten: auto in beslag na wildplakken

De politie heeft donderdagmiddag in Winschoten de auto in beslag genomen van een 37-jarige wildplakker uit Groningen. Een stadswacht zag de Groninger illegaal posters aan het plakken was aan de Jachtlaan en waarschuwde de politie. Die namen de man mee naar het politiebureau voor verhoor. Omdat het bedrijf waarvoor de man werkt vaker is betrapt op het illegaal plakken van posters, werd in overleg met het Openbaar Ministerie besloten de wagen achter slot en grendel te plaatsen.

Noordhorn: man verduistert spullen van oud-werkgever

De politie heeft donderdagavond een 21-jarige inwoner van Doezum aangehouden op verdenking van verduistering. De man zou de afgelopen maanden goederen van zijn voormalige werkgever uit Leek achterover hebben gedrukt, toen het bedrijf verhuisde naar een ander pand. Een oud-collega van de verdachte ontdekte donderdag dat er in een loods aan de Handelsweg in Noordhorn allemaal spullen van de werkgever lagen opgeslagen. Deze man vertrouwde dit niet en waarschuwde de politie. De goederen, die een vermoedelijke waarde hebben van 40.000 euro, zijn in beslag genomen. De Doezumer is in de loop van de avond in zijn woonplaats aangehouden en is ingesloten voor verhoor.

Groningen: ruit vernield door knal

De politie doet onderzoek naar een vernieling van een ruit van een woning aan de Bieslookstraat in Groningen. Woensdagavond rond 21.00 uur ontplofte een onbekend projectiel tegen de ruit. Het glas raakte hierdoor beschadigd en diverse scherven kwamen in de woning terecht. Hoewel er mensen in de ruimte achter het glas waren, raakte niemand gewond. Mogelijk gaat het een zelfgemaakt vuurwerkprojectiel. De bewoner heeft donderdag aangifte gedaan.

Groningen: in cel na controle

De politie heeft donderdagavond een 38-jarige automobilist uit Groningen aangehouden en achter slot en grendel gezet. Tijdens een controle op de Emmasingel bleek dat de Stadjer nog zeker 1300 euro aan boetes open had staan. Bovendien reed hij in een auto die niet was verzekerd. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau waar bleek dat hij zijn boetes niet kon betalen. Hij zal nu 19 dagen in de cel moeten brommen. Bovendien is zijn auto 28 dagen buiten gebruik gesteld en is het rijbewijs in beslag genomen.

Groningen: verlichtingscontrole

De politie heeft donderdagavond in de omgeving van het centrum van Groningen verlichtingscontroles gehouden. In totaal kregen 28 fietsers een bekeuring omdat zij zonder verlichting door de stad reden.

Groningen: vrouw beroofd van portemonnee

Een 20-jarige vrouw uit Groningen is donderdagnacht op de E. Th. A Theussinklaan in haar woonplaats beroofd van haar portemonnee. De vrouw stond voor een woning toen ze plotseling van achteren werd vastgepakt. De onbekende man die wordt geschat op ca. 26 jaar oud, pakte uit de openstaande tas een portemonnee en ging er daarna vandoor. Hij ging er daarna vandoor in de richting van de J. Baart de la Faillestraat. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: huiselijk geweld

De politie heeft donderdagavond in de Groningse wijk Ruischerwaard bemiddelend op moeten treden bij een huiselijk geweldzaak. Een 52-jarige vrouw informeerde de politie dat ze door haar partner was mishandeld. Na een gesprek zagen beiden in de er hulpverlening ingeschakeld moest worden.

Groningen: aanhoudingen na ambtsbelemmering, baldadigheid en belediging

De politie heeft donderdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 25-jarige inwoner uit Beets en een 20-jarige inwoner uit De Veenhoop aangehouden. De twee mannen maakten deel uit van een vriendengroep die in Groningen ging stappen. Een van de stappers had een stapel glazen meegenomen uit een café. De politie verzocht hem het glaswerk terug te brengen en daar had hij geen problemen mee. Toen zijn vrienden zich ermee gingen bemoeien liep het uit op trek- en duwwerk. De politie heeft vervolgens twee jongens aangehouden voor ambtsbelemmering. De 25-jarige man verzette zich hierbij hevig. Hij kon na het gebruik van pepperspray worden overmeesterd. Beiden krijgen een bekeuring en zijn ingesloten op het politiebureau.

In de Poelestraat heeft de politie donderdagnacht een 24-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor belediging. De man gedroeg zich zeer irritant in de richting van twee agenten en schold hen uit. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is ingesloten en vrijdagochtend weer vrijgelaten.

Groningen: vechtersbazen aangehouden

De politie heeft donderdagnacht een 21-jarige man uit Stadskanaal en een 21-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. Beiden waren betrokken bij een vechtpartij op de Grote Markt. De agenten zagen dat de beide mannen meerdere keren een 18-jarige inwoner van Utrecht die op de grond lag schopten. De politie maakte een einde aan de vechtpartij. De aanleiding was een woordenwisseling. Beide mannen hebben een bekeuring gekregen.

Groningen: winkeldieven betrapt

Medewerkers van een supermarkt aan de Beren in Groningen betrapten woensdagavond een 36-jarige inwoner van Groningen op winkeldiefstal. De 36-jarige had snoepgoed bij zich en de kassa gepasseerd zonder betalen. Toen het winkelpersoneel hem hierop aansprak, begon een 52-jarige inwoner van Groningen zich ermee te bemoeien. In het daaropvolgende tumult sloeg de 52-jarige man een winkelmedewerker in het gezicht. Beide mannen zijn aan de politie overgedragen en na verhoor heengezonden. Ze hebben een winkelontzegging gekregen.

Groningen: worsteling na diefstal schoenen

Een medewerker van een winkel aan de Oude Ebbingestraat betrapte donderdagavond een 40-jarige inwoner van Groningen op winkeldiefstal. De verkoopmedewerker greep de man vast toen deze met een paar gestolen schoenen de deur wilde uitlopen. Terug in de winkel gooide de man de schoenen neer en wilde weglopen. De winkelier liet het er niet bij zitten en greep de winkeldief vast. Hierop ontstond een worsteling. De man is aan de politie overgedragen en na verhoor weer in vrijheid gesteld.