FOSAG: geen steun van overheid maar geloof in eigen kracht

21/11/2008 12:00

FOSAG Belangenbehartiging en Dienstverlening B.V.

De schilder- en onderhoudsbranche (Koninklijke FOSAG) vraagt niet om steun van de overheid. Want herstel van de crisis begint bij herstel van vertrouwen.

Daarom stelt FOSAG-voorzitter en oud-kamerlid Jan van Walsem een Vertrouwensbarometer voor die het positieve effect in beeld brengt van maatregelen die door bedrijven en branches zelf worden genomen. Dit voorstel doet Van Walsem tijdens de jaarvergadering van brancheorganisatie FOSAG op 21 november 2008 te Assen.

"FOSAG vraagt niet om steun bij de overheid. Natuurlijk heeft de wereldwijde crisis zijn gevolgen voor Nederland. Maar onze positie op de onderhoudsmarkt is sterk en wij moeten niet onze verantwoordelijkheid willen afwentelen op de overheid. Dat leidt alleen maar tot hogere belastingen waardoor de burgers minder kunnen uitgeven. Daarom roept Schildersorganisatie FOSAG ook andere sectoren op om te vertrouwen op eigen kracht en ook geen steun van de overheid te vragen.

De Vertrouwensbarometer staat voor de schilders- en onderhoudbedrijfstak positief. Het Pensioenfonds schilders doet het relatief zeer goed, met in eind oktober nog altijd een goede dekkingsgraad van 113%. Schilderspensioenen zijn hoe dan ook tientallen jaren gegarandeerd. Op initiatief van schildersorganisatie FOSAG en enkele grote woningcorporaties start aan de HBO Utrecht in 2009 een nieuw lectoraat op het gebied van vastgoedonderhoudsmanagement.

Schildersorganisatie FOSAG betekent veel voor de overheid waar het gaat om het vertalen van overheidsbeleid zoals werkgelegenheid, scholing en duurzaamheid. In het programma voor energiebesparing van gebouwen 'Meer met minder' is een belangrijke rol weggelegd voor onze glaszetbedrijven (isolatie). Andersom denkt de overheid goed mee over winterwerkloosheid, veilige verven, duurzaam onderhoud en metaalconservering. Bij deze goede samenwerking past het om zelf als branche initiatieven te nemen."





http://www.fosag.nl