Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


21 nov 2008

Borsele wint prijs voor jongerenparticipatie

De gemeente Borsele ontving gisteren uit handen van minister Rouvoet de Jong Lokaal Bokaal. De gemeente ontving de prijs omdat het voor een 'kleine plattelandsgemeente de jongerenparticipatie hoog in het vaandel heeft', aldus de minister.

De participatie heeft in Borsele niet alleen betrekking op inspraak in beleid, zoals het gerichte jongerenhuisvestingsbeleid. Ook het ontwikkelen van talenten en het creëren van kansen is een speerpunt.

De gemeente Den Haag werd tweede. Den Haag maakt voor iedere doelgroep het meedoen, meedenken en meebeslissen mogelijk en sluit in hun methoden erg aan op wat jongeren willen. Ook de jongerenambassadeurs, een diverse groep jongeren die met het ene been in de gemeente staan en met het andere in de jongerencultuur, werden geroemd.

De Capelse Jeugdraad van de gemeente Capelle aan den IJssel won derde prijs. Ook jongeren die wat meer moeite hebben om mee te doen worden op een positieve manier betrokken met het project `Blijf bij Jezelf'.

De Jong Lokaal Bokaal is een prijs voor de gemeente die niet alleen veel doet voor jongeren, maar ze ook laat meedenken en hun ideeën vertaalt in doeltreffend en inspirerend beleid. Het is een gezamenlijk initiatief van de Nationale Jeugdraad en Jeugd en Gezin en is in 2008 voor het eerst uitgereikt.