Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Veursestraatweg, Leidschendam

Leidschendam, 21 november 2008

Brand in paviljoen Rivierduinen

Leidschendam Vermoedelijk als gevolg van brandstichting is vanmorgen rond zes uur brand ontstaan in de woonruimte op de begane grond van een paviljoen van de psychiatische instelling Rivierduinen, lokatie Haagstreek aan de Veursestraatweg. De zeventien bewoners zijn allen in verband met rookinhalatie door het ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken. De vermoedelijke dader, een 32 jarige bewoner, werd door de politie meegenomen.

De brand is ontstaan in de woonruimte van het paviljoen. Een 32 jarige bewoner wordt verdacht deze brand te hebben aangestoken. De brand breidde zich snel uit naar het dak waarna de eerste vlammen door het dak kwamen.Voor aankomst van de brandweer hadden personeelsleden de meeste bewoners van de gesloten en open inrichting in veiligheid gesteld.

De brand werd door aan automtische melding aan de brandweer gemeld. Bij aankomst van de brandweer werden nog twee bewoners aangetroffen die naar buiten werden gebracht. De brand kon snel worden geblust. Bij de nablussing werd nog circa 6 m2 dak gesloopt.

De woonruimte liep erstige brand-smelt - en rookschade op.