Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 21 november 2008


* HENNEPBUSJE AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politieagenten troffen woensdagochtend een busje hennep aan. Rond kwart voor tien reden zij door de Maastunnel in de richting van Zierikzee. Ter hoogte van de Strevelsweg roken de agenten een indringende henneplucht. Op dat moment reed er voor hen een bestelbus. Om te bevestigen dat de lucht afkomstig was uit de bus werd deze gedurende enige tijd achtervolgd. Aangezien de lucht niet minder werd, zetten zij de bus ter hoogte van de kruising Vaanweg, Oldegaardeweg langs de kant. Bij onderzoek in de bus werden 15 zakken met in totaal een kleine 60 kilo aan hennep.
De 33-jarige bestuurder uit Bavel en zijn 26-jarige Tilburgse bijrijder zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* FIETSENDIEVEN IN METRO AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - De politie heeft twee verdachten aangehouden van fietsendiefstal. Ze zaten al in de metro en zijn daar uit gehaald door agenten.
In verband met eerdere aangiften van fietsendiefstal bij metrostation Centrum surveilleerde de politie donderdagavond bij deze locatie. Een agent had een jongen en een meisje gezien met een fiets. Deze fiets leek van diefstal afkomstig te zijn. Het verdachte koppel ging vervolgens met de lift naar de metro toe en wilde vertrekken richting Rotterdam. Agenten hebben hierop de metro laten stilzetten en gingen naar binnen. Ze zagen de fiets staan en vroeg wie deze fiets in de metro had gezet, waarop niemand antwoordde. Agenten hielden daarop rond kwart over zeven het tweetal aan. Ze zijn overgebracht van de Ruwaard van Puttenweg naar een politiebureau waar ze in verzekering zijn gesteld. Het 17-jarige meisje en de 18-jarige jongen zijn ingesloten. Rond tien over negen kwam de eigenaar van de fiets aangifte doen van diefstal op het politiebureau. Hij had het framenummer van de fiets van zijn vrouw bij zich en herkende haar fiets. De politie onderzoekt de toedracht.


* AANHOUDING VAN AGRESSIEVE MANNEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft twee mannen aangehouden in verband met een vernieling bij een woning.
De politie kreeg donderdagavond rond kwart over zeven de melding dat er bij portiekwoningen aan het Wisselspoor een bloedspoor was aangetroffen. Tevens was een bus met hoge snelheid weggereden. Tevens was er gegil gehoord. Twee onbekende mannen hadden aangebeld bij een woning met de mededeling dat ze een pakketje hadden voor de bewoner. De bewoonster vertrouwde het niet en deed de deur niet open. Eén van de twee mannen schopte daarop tegen de deur aan en verwondde zijn voet tegen het glas van de deur. Agenten hebben hierop een onderzoek in gesteld en troffen de bestelbus aan bij het IJsselland ziekenhuis. Politiemensen hielden direct in de wachtruimte een verdachte aan en de andere verdachte lag op dat moment op de operatietafel voor behandeling van de wond aan zijn onderbeen. De bus is in beslag genomen. In de auto vonden agenten een jas van een postorderbedrijf. Na de operatie is ook de tweede verdachte aangehouden in het ziekenhuis. De twee Rotterdammers in de leeftijd van 38 en 41 jaar zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden in gesloten voor nader onderzoek.