Gemeente Reimerswaal


Europese verordening gewasbeschermingsmiddelen

Geplaatst op: 21-11-2008
door: ()

Namens de gemeenten Borsele, Kapelle, Noord-Beveland, Terneuzen, Tholen en Reimerswaal en de provincie Zeeland hebben gedeputeerde Poppelaars en de Reimerswaalse burgemeester Huisman bijgaande brief verzonden aan de leden van het Europees Parlement. De gemeente- en de provinciebestuurders geven in deze brief uiting aan hun zorgen omtrent de gevolgen van de strengere regels in de nieuwe Europese verordening gewasbeschermingsmiddelen.

In de brief verzoeken de gemeenten en de provincie de parlementsleden om het Gemeenschappelijk Standpunt van de Raad van Europese ministers te ondersteunen.
Het voorstel van deze Raad zal van grote invloed zijn op betrokken teelten en sectoren. Echter,voorschriften die, middels de ingediende amendementen, aan dit voorstel zouden kunnen wordentoegevoegd, zullen desastreuse gevolgen hebben. Met name de voor Zeeland belangrijke uien-, fruit- en vlasteelt, alsmede de gewasverwerkende bedrijfstakken, zouden onevenredigzwaar getroffen worden. De brief volgt op de moties die diverse gemeenteraden in de afgelopen weken hebben aangenomenen waarin zij zich tegen deze ontwikkeling uitspreken. De brief is samengesteld naar aanleiding van een overleg tussen de betrokken gemeente, provincie en standsorganisatie.