Gemeente Valkenswaard

Verkeersmaatregelen ijsbaan

Verkeersmaatregelen ijsbaan

Evenals als vorig jaar zal in de periode van zaterdag 6 december tot en met zondag 4 januari aanstaande op de Markt in Valkenswaard een grote ijsbaan te vinden zijn.

De ijsbaan met daarbij een luxe "koek en zopietent" (de "Schaatshütte"), een fietsenstalling en een oud-Hollandse kermis worden opgebouwd op donderdag 4 december, kort na afloop van de weekmarkt. Dit betekent dat een groot gedeelte van het marktplein al is afgesloten voor het verkeer vanaf donderdagavond 4 december 19.00 uur. De afsluiting duurt tot en met woensdag 7 januari 12.00 uur. Tijdens deze periode kunt u dus niet parkeren op het afgezette gedeelte van het marktplein. De rest van het marktplein blijft in de genoemde periode gewoon in gebruik als betaald parkeerterrein, evenals het gedeelte van de Markt bij galerie Lambèr. Ook de ventweg blijft normaal open voor verkeer.

Afsluiting gedeelte rijksweg op donderdagen
Aangezien een groot deel van het Valkenswaardse marktplein in de hiervoor al aangeduide periode in beslag genomen wordt door een ijsbaan, is er op de donderdagen te weinig ruimte om daar ook nog alle kramen van de weekmarkt te kunnen plaatsen. Daarom zullen de marktkramen in die periode ook op de rijbaan naast het marktplein staan. In verband daarmee wordt het gedeelte van de rijksweg (Eindhovenseweg/Markt) tussen de kruising met de Waalreseweg en met de Luikerweg op een aantal donderdagen afgesloten voor het verkeer. De eerste afsluiting vindt plaats op donderdag 11 december.

Gewijzigde route bussen
In verband met de afsluiting van de rijksweg (Markt) volgen de bussen in de periode van 11 december tot en met 1 januari elke donderdag de gehele dag gewijzigde routes. De eerste keer is dat dus op donderdag 11 december. De bushalte aan de Markt is die dag niet te gebruiken. In plaats hiervan kunnen passagiers de halte aan de Kromstraat gebruiken. Informatie over gewijzigde routes en tijden is te vinden bij de bushaltes.

Meer informatie
Voor meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en het complete programma van evenementen op en rond de ijsbaan, kunt u terecht op de website van de Stichting "Valkenswaard on Ice" www.valkenswaardonice.nl.