Gemeente Spijkenisse


Campagne tegen fietsendiefstal `Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?'

21 november 2008

De regiopolitie Rotterdam-Rijnmond is samen met de gemeente een campagne gestart tegen fietsendiefstal en heling. Jaarlijks worden er in Nederland 800.000 fietsen gestolen. En het dievengilde laat helaas ook Spijkenisse niet ongemoeid. Dit tot grote ergernis van ieder slachtoffer van fietsendiefstal in de stad. In 2007 was het zelfs bar en boos. Nog nooit werden er zoveel fietsen gestolen.

Gratis fiets graveren op de weekmarkt
Het graveren van de fiets is een belangrijke maatregel om fietsendiefstal te voorkomen en op te lossen. Op dinsdag 25 november kan men bij de weekmarkt weer gratis de fiets laten graveren.

Mini-advertenties in supermarkten
Om de aandacht te vestigen op heling worden mini-advertenties opgehangen in supermarkten, bij middelbare scholen e.d. Advertenties met de teksten: `Een fiets voor bijna niets?' en `Kijk op www.goedkoopfietsie.nl'. Op scheurstrookjes staat deze website vermeld. De verrassing is groot als je de site bezoekt want de boodschap is duidelijk. Kijk zelf voor een goedkoop fietsie!

Labels aan de fiets
Een andere actie is het hangen van labels aan fietsen op plekken waar veel fietsen worden gestald zoals metrostations, Raadhuislaan en in de omgeving van de markt. Op de labels staat geschreven hoe de diefstal van de fiets mogelijk te voorkomen is. Tevens wordt er op aangedrongen altijd aangifte te doen en de gegevens van de fiets te noteren. De unieke kenmerken van de fiets zoals merk, type, kleur en framenummer dragen bij om fietsendiefstallen op te lossen. Ook het graveren van de fiets kan diefstal voorkomen.