Dienstenbond CNV

Nieuws

21 november 2008

CNV Dienstenbond vraagt minister Bos opnieuw om overleg

Persbericht

Bij bekendmaking denkrichting toekomstscenario's Fortis/ABN-AMRO

Hoofddorp, 21 november 2008

CNV Dienstenbond herhaalt vandaag haar oproep aan Minister Bos om in overleg te treden over de toekomstscenario's van Fortis/ABN-AMRO. In de laatste ontmoeting met de Minister op 23 oktober j.l. heeft CNV Dienstenbond om een dergelijk overleg gevraagd. De minister zegde toe op deze uitnodiging terug te komen. Hij gaf aan de visie van de bonden van belang te vinden, met name als het gaat om de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en de consequenties voor de werkgelegenheid.

CNV Dienstenbond nodigt de Minister daarom uit om op korte termijn om de tafel te gaan om over de toekomst van Fortis/ABN-AMRO te spreken. Ahmed Kansouh, bestuurder van CNV Dienstenbond: "Ik reken er op dat de Minister op ons aanbod ingaat. Wij zijn als geen ander in staat de gevolgen voor de werkgelegenheid te beoordelen en te bezien voor welke scenario's er draagvlak te creeeren is bij het personeel. Bovendien kunnen wij dat, hoewel zeer betrokken, met de nodige afstand en in redelijke objectiviteit doen."

CNV Dienstenbond reageert vanmiddag bij monde van zijn bestuurder Ahmed Kansouh op de mededelingen van de Minister. CNV Dienstenbond zal onverminderd pleiten voor het voorkomen van gedwongen ontslagen bij welk scenario dan ook.