Drenthe College


Description: Kenniscentrum Handel is op 4 november gestart met de verspreiding van 30.000 nieuwe beroepspraktijkvormingsmappen onder erkende leerbedrijven in de sector Handel. In Drenthe mochten Johan Wendel en Robert Westerveen van Gamma Assen, als erkend leerbedrijf, de eerste map ontvangen uit handen van Rob Ike, opleidingsadviseur van Kenniscentrum Handel

Startpagina

Gamma Assen ontvangt eerste beroepspraktijkmap

Kenniscentrum Handel is op 4 november gestart met de verspreiding van 30.000 nieuwe beroepspraktijkvormingsmappen onder erkende leerbedrijven in de sector Handel. In Drenthe mochten Johan Wendel en Robert Westerveen van Gamma Assen, als erkend leerbedrijf, de eerste map ontvangen uit handen van Rob Ike, opleidingsadviseur van Kenniscentrum Handel.

Al vele jaren is de Gamma in Assen een Erkend Leerbedrijf van het Kenniscentrum Handel. Het ontvangt veel stagiaires van Drenthe College Assen. De opleidingen lopen uiteen van verkoper, afdelingschef tot filiaalmanager. Johan Wendel, assistent-bedrijfsleider: "Wij vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om ons bedrijf open te stellen voor deze mbo-studies, mede omdat wij vaak de studenten die excelleren graag een contract aanbieden. Zo kunnen wij ook ons personeelsbestand uitbreiden met goede vakkrachten en dat komt het bedrijf en de klant ten goede."

Gezamenlijk brengen Kenniscentrum Handel, Hoofd Bedrijfschap Detailhandel (HBD), Stichting Opleidingsfonds Groothandel (SOG) en Bedrijfstakgroep Handel (BTG Handel) een nieuwe map over de praktische kanten van de beroepspraktijkvorming uit. De titel van deze BPV-map is 'Coaching op de winkelvloer'. De mappen zijn bedoeld voor de praktijkopleiders op de werkvloer.