Stadsdeel Zeeburg

Website Zeeburg beste deelgemeente in overheidsmonitor

21 november 2008

De website van stadsdeel Zeeburg is uitgeroepen tot de beste website in de categorie deelgemeentes bij het jaaronderzoek van Overheid heeft Antwoord. Dat blijkt uit de nieuwe ranglijst van Overheid.nl Monitor, die op 20 november 2008 is gepubliceerd. In deze categorie staan alle deelgemeentes van Amsterdam en Rotterdam. Na in 2007 nog op de 12e plaats te zijn geëindigd, is dit een groot succes. Foto: oorkonde en taart voor de beste stadsdeelwebsite De score van Zeeburg zou in de overall ranglijst van gemeentes goed zijn voor een 15e plaats, nog net boven de website van Amsterdam.nl. Deze website is geëindigd op een 17e plaats.

Verbeteringen website

Zeeburg heeft haar overwinning te danken aan een aantal verbeteringen die dit jaar zijn doorgevoerd. Zo zijn alle kennisgevingen gepubliceerd volgens de landelijke standaard en is de digitale nieuwsbrief verder ontwikkeld. Verder is de score in de categorieën voor dienstverlening en participatie hoger dan bij andere stadsdelen.

Plannen voor 2009

Ook komend jaar blijft de ontwikkeling van de website niet stilstaan. Zo zijn er plannen voor het instellen van een digitaal burgerpanel. Ook de verordeningen worden vanaf 2009 volgens de landelijke standaard gepubliceerd.

Overheid heeft Antwoord

Onder de naam 'Overheid.nl Monitor' worden de ontwikkelingen in kaart gebracht op het terrein van de elektronische overheid. Dat gebeurt door het ICTU-programma Overheid heeft Antwoord © in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Hierbij wordt onder meer gekeken naar de toegankelijkheid, de transparantie en gebruiksvriendelijkheid van de websites van gemeenten, waterschappen, provincies en ministeries. De Overheid.nl Monitor bestaat uit twee onderdelen, namelijk de continue monitor met maandelijks nieuwe ranglijsten en het jaarlijkse onderzoek waarbij overheden zelf mutatievoorstellen kunnen indienen.

Ranglijsten

De ranglijsten staan gepubliceerd op de website Overheid heeft antwoord:

* Ranglijst deelgemeenten

* Ranglijst gemeenten overall